Мъжът, който се заби с колата си в турското посолство, страда от параноидна шизофрения

13683
Мъжът, който се заби с колата си в турското посолство, страда от параноидна шизофрения

35-годишния Марчо Жеков, който се заби с автомобила си в сградата на турското Посолство, не може да бъде подведен под наказателна отговорност, тъй като страда от психично заболяване. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Софийска градска прокуратура (СГП) съобщи, че в резултат на извършените първоначално процесуално-следствени действия, е установено, че Марчо Жеков страда от психично заболяване – „параноидна шизофрения”.

Приключи огледът след врязването на колата в Турското посолство

Приключил е огледът на сградата на Турското посолство в столицата, след като вчера на обед 35-годишен българин се вряза с колата си в п...

Поради това той не може да бъде подведен под наказателна отговорност. Спрямо него не са повдигнати обвинения.

Материалите по делото се изпращат по компетентност на Софийска районна прокуратура (СРП), с оглед предприемане на действия за задължително/принудително лечение.

Припомняме, че 35-годишният Марчо Жеков се вряза с автомобила си в сградата на турското посолство в центъра на София на 12 септември. При инцидента, който стана малко след 13.30 часа вчера, няма пострадали. Шофьорът се предаде сам на полицията и заяви, че искал "отмъсти на Турция за брат си, който е бил убит преди време там".

Автомобилът се вряза в металната врата, която води към паркинга на дипломатическата мисия. Колата марка "Ауди А4" е с варненска регистрация. Шофьорът се намира в Първо районно полицейско управление.

Две жени съобщиха пред БГНЕС, че чули силен шум и излезли да видят какво се случва. Според разказа им веднага след "удара" на аудито в посолството, полицаи извадили пистолети, отишли при колата и извели шофьора. Мъжът не бил пострадал, закопчали го с белезници и го отвели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com