Най-топло в Кърджали – 15,2 градуса

7180
Най-топло в Кърджали – 15,2 градуса

Положителен температурен рекорд е регистриран на връх Рожен – 11,4 градуса, спрямо 1995 г., когато са измерени 7,2 градуса, съобщи БГНЕС.

Максималните температури днес в отделните региони на страната са с високи амплитуди. Това са сравнително високи за сезона температури. Най-топло днес е било в Кърджали, където живакът е достигнал 15,2 градуса. 14,8 градуса са измерили термометрите на нос Емине. 13,1 градуса е максималната измерена температура в Бургас.

В Казанлък живакът е достигнал 13,6 градуса. В Добрич термометрите са измерили 13,4 градуса. 13,2 градуса е максималната температура на нос Калиакра, 13,3 градуса са измерени на нос Шабла. Във Варна и във Велико Търново максималната температура днес е 14,4 градуса. В София термометрите са измерили максималните 8 градуса. В Пловдив максималната температура днес е 3,6 градуса.

От НИМХ обясняват тези високи амплитуди в различните региони, защото в ниско разположените райони, където не духа вятър, остава тежкият студен въздух отпреди и не успява да се разруши инверсията. Слабият полъх по Черноморието е причината за високите температури в тези региони на страната.

През следващото денонощие, във вечерта на петък срещу събота, в страната ще започне да нахлува студен въздух и температурите вече няма да са толкова високи.

Редактор: Е. Гигова

Ясно и слънчево, вечерта идва застудяване

Днес облачността ще е разкъсана, на места и до слънчево. Със значителна ниска облачност и мъгливо ще бъде отново в западната част на Ду...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com