Наш евродепутат смята, че ЕК няма да забрани розовото масло

6138
Наш евродепутат смята, че ЕК няма да забрани розовото масло

Няма чак толкова голяма опасност да бъде забранено розовото масло на територията на ЕС. Това заяви евродепутатът от квотата на ГЕРБ в ЕНП Мария Габриел, която се занимава с въпроса от страна на Европейския парламент като член на Комисията по земеделие на парламента.

Според Габриел реална опасност няма, тъй като в момента ЕК не е излязла с обосновано предложение за забрана. Има единствено експертен доклад от страна на ЕК, че розовото масло може да предизвика алергични реакции при хората. Има обаче и други доклади, които доказват по научен начин, че такава опасност няма, коментира Габриел. А становището на експертите не е решаващо при вземането на решения от Комисията, каза още тя.

Големи загуби при забрана на лавандулата и розовото масло в парфюмерията

Големи биха били загубите за българската икономика, ако се забрани използването на лавандула и розово масло в парфюмерията. Това каза д...

Евродепутатът вече е изпратила запитване до ЕК за подробности за евентуални законодателни промени, свързани с ограничаване използването на етеричните масла, стана ясно от интервю за БНТ.

Мария Габриел сравни слуховете за забрана на розовото масло с тези, че ще бъде забранено отглеждането на ориенталски тютюн. В Брюксел българското розово масло може би не е популярно, но и не буди притеснения, смята тя.

Планираните от Европейската комисия законодателни промени ще настъпят бавно и при подготовката им ще бъде взето мнението на експерти от различни области.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com