От другия месец телефонните разговори поевтиняват, смята председателят на КРС

14880
От другия месец телефонните разговори поевтиняват, смята председателят на КРС

До един месец мобилните и фиксираните телефонни услуги ще поевтинеят, прогнозира председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков.

Като основна причина за тази си прогноза Божков сочи факта, че от началото на 2013 година цените на едро на услугите между отделните мобилни оператори са се понижили с близо една стотинка. Положителната промяна обаче няма да бъде усетена от хората, които са подписали дългосрочни договори.

КРС: най-много оплаквания за преносимостта на номерата

Повечето от жалбите, които доминират, са свързани с преносимостта на номерата от един оператор в друг. Това каза след приключването на ...

От първи юли КРС ще намали още един път цените и този процес ще продължи на всеки шест месеца. Така, поне на едро, цените в България вече са под средноевропейските. Опитът сочи, че операторите променят офертите си за потребителите не повече от два месеца след изменението на цените на едро, коментира Божков, цитиран от Нова телевизия.

В момента тече обществено обсъждане на законова промяна, която ще дава възможност да прекратяваме предсрочно договорите си с мобилния оператор. Идеята е, ако решим да сменим оператора, да плащаме само половината от таксите до изтичането на договора, а не както сега – всички.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com