Пловдив пред грипна епидемия

9490
Пловдив пред грипна епидемия

Броят на болните от остри респираторни заболявания в Пловдив непрекъснато расте и градът е пред прага на грипна епидемия. Това съобщи д-р Галина Карауланова от Районата здравна инспекция.

Регистрираните болни са 315 като лабораторно доказани са и 6 случая на грип от двата основни типа „А" и „Б", информира още КРОСС.

В момента заболеваемостта от остри респираторни заболявания е 93 на 10 хиляди души и ако в следващите дни стигне границата от 135 на 10 хиляди ще бъдат предприети всички задължителни мерки и ще се обяви епидемия, обясни Карауланова.

Тя добави, че вече са изпратени указания до общопрактикуващите лекари и здравните заведения, определени са и болниците, в които ще се настаняват болните от грип и с усложненията от него. Ежедневно се следи и заболеваемостта в училищата и детските заведения и ако болните надхвърлят 30% ще бъде издадено предписание до РИО за обявяване на грипна ваканция, каза още шефът на РЗИ-Пловдив.

Искат разширяване на "Столипиново"

Пловдивският квартал „Столипиново” е бомба със закъснител. Това коментира лидерът на Фондация за регионално развитие &bdquo...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com