Политолог омаловажи посланията на Обама към Борисов (видео)

8732
Политолог омаловажи посланията на Обама към Борисов (видео)

По време на посещението на министър-председателя Бойко Борисов в САЩ прозвучаха "дежурни" послания – нещо нормално, когато се приема лидер на страна съюзник, но на тях не трябва да им се предава такава важност, както се прави в "държавица" като България. Това заяви известният американски политолог от български произход Алекс Алексиев, предаде БГНЕС.

Той направи уговорката, че в момента не е в САЩ, но това, което чува като новини, го кара да направи именно тази оценка. "Чувам, че има положителни коментари от страна на Обама. Но ако погледнете нормалното посещение на един нормален лидер на държава, която е съюзник на САЩ, те са едни и същи, бих казал дежурни", заяви Алексиев.

"Вярно е, че за нас като малка държавица смятаме, че е много важно нещо. Но лично аз не смятам, че това е нещо от катастрофална важност. По-скоро бих казал, че това е едно дежурно посещение, от което могат да се очакват дежурни изявления от страна на американците", коментира още Алексиев.

Припомняме, че Обама приветства Борисов, оценявайки високо българското участие и жертви в мисията, ръководена от САЩ в Афганистан. Американският държавен глава също така заяви, че очаква да бъде информиран за напредъка по разследването на атентата в Бургас през юли, при който загинаха няколко еврейски туристи и българския шофьор на техния автобус. След тези кратки приветствени слова двамата лидери разговаряха на четири очи.

Световните информационни агенции проявиха слаб интерес към посещението на Борисов. Франс прес, ИТАР-ТАСС и РИА "Новости", които имат своите кореспонденти във Вашингтон, не пуснаха дописки. Единствено Асошиейтед прес информира с четири изречения за встъпителните думи на президента Барак Обама.

Обама: България е за пример, Борисов е ефективен световен лидер

Три бяха основните теми, по които разговаряха президентът на САЩ Барак Обама и българският премиер Бойко Борисов: разследването на а...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com