Правят спешна проверка по сигнал за мъртва риба

3930
Правят спешна проверка по сигнал за мъртва риба

Сигнал за мъртва риба в отводнителен канал на река Струмешница е получен рано тази сутрин в РИОСВ – Благоевград, съобщиха от пресцентъра на регионалната инспекция. Експерти на инспекцията и Регионална лаборатория - Благоевград към ИАОС незабавно са се отправили към района на умрялата риба.

На място е установено малко количество мъртва риба в отводнителен канал, по десния бряг на река Струмешница, който се захранва от реката и се влива рибарници, в змлището на гр. Петрич. Рибарниците са уведомени своевременно. Водата е отклонена от тях и там, както и в самата река Струмешница, няма мъртва риба.

Тонове мъртва риба е открита на брега на язовир "Студен кладенец"

Тонове мъртва риба е открита на брега на язовир "Студен кладенец", близо до Кърджали. Това съобщиха служители на Агенцията по рибарство...

Към момента тече обход на отводнителния канал по цялата му 3-колометрова дължинта. Не са установени промишлени и други източници на отпадъчни води в района.

Взети са водни проби от началото и края на отводнителния канал, преди рибарниците, а измерените на място показатели - активна реакция, разтворен кислород и електропроводимост, са в нормите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com