Прокуратурата: Има свидетели на смъртта на митрополит Кирил

19670
Прокуратурата: Има свидетели на смъртта на митрополит Кирил

Окръжната прокуратура във Варна официално потвърди новината, че митрополит Кирили Варненски е починал. Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров излезе със следното съобщение до медиите, пише сайтът "Варна утре":

„Уведомяваме Ви, че днес 09.07.2013 година около 08:00 часа е бил подаден сигнал от гражданин на телефон № 112, че е забелязал в морето, в близост до буната на рибарското селище в местността "Траката" в гр. Варна, плуващ мъж с маска и шнорхел, който след известно време е престанал да дава признаци на живот.

Жена се удави на Южния плаж във Варна

Жена се удави на Южния плаж във Варна, съобщи агенция  „Фокус”. Инцидентът е станал в 8,40 часа тази сутрин при жълт ...

Екип към Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" е извадил тялото. На мястото е извършен оглед на местопроизшествие от служители на ОД на МВР-Варна. Започнато е досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта.

Разследването се осъществява под наблюдението на Районната прокуратура - Варна, съгласувано с Окръжна прокуратура - Варна.

Към настоящия момент е извършено разпознаване на трупа и е назначена съдебно-медицинска експертиза - аутопсия на трупа за установяване на причините за настъпване на смъртта.

Установени са очевидци на случая и се работи за изясняване на обстоятелствата, при които е настъпила смъртта, като към момента няма никакви данни тя да е насилствена.

Тийнейджърка се удави в Дунав

17-годишно момиче се удави в река Дунав. Инцидентът е станал в четвъртък край град Белене. Тийнейджърката се забавлявала с приятели на ...

След извършената идентификация е установено, че починалият е Варненският и Велико-преславски митрополит д-р Кирил.

Поклон пред светлата му памет!”

Междувременно в руски медии излезе версията, че един от случаите, по който се работи, за смъртта на митрополита, е удушаване.

Тялото на свещенослужителя е било открито на брега на морето край Варна. Личността на починалия е установена от съдебно-медицинска експертиза. Разглежда се версията са насилствена смърт – удушване, уточнява изданието, което прилага и кратка биографична справка за митрополит Кирил.

Варненският митрополит Кирил е намерен удавен

Варненският митрополит Кирил, който беше един от кандидатите за патриарх на България, се е удавил. Това съобщи Българското народно ради...

Сайтът на авторитетния вестник „Коммерсант” съобщава, че до тялото на митрополита са открити шнорхел и маска за гмуркане, а полицията разглежда версията за насилствена смърт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com