Протестиращи в Пловдив и Благоевград: Долу ДПС

9176
Протестиращи в Пловдив и Благоевград: Долу ДПС

Десетки граждани на Благоевград окупираха сградата на Областната управа срещу назначаването на Муса Палев като областен управител на Благоевградска област, предаде Радио ‘‘Фокус’’.

Муса Палев пристигна в Областната администрация, охраняван от изключително много полиция. Въпреки това протестиращите срещу назначението му започнаха да блъскат Муса Палев, както и полицаите. На земята имаше нападали хора. Муса Палев бе придружен от депутата Ахмед Башев. Въпреки събралото се множество Палев успя да влезе в сградата на Областна администрация-Благоевград и ще започне първия си работен ден. Той не разговаря с протестиращите. Пред сградата продължава протестът срещу неговото назначение. Хората са категорични, че остават. Те скандират „Долу ДПС” и „ДПС вън от Благоевград”. Полиция охранява вратата на Областната управа.

Благоевград протестира срещу новия областен управител

Протестите в Благоевград продължават. Очаква се в 8 часа жителите на града да блокират входа на областната управа, за да попречат на но...

В палатковия лагер, разпънат вчера пред сградата на Областна администрация в Благоевград, са пренощували осем души, които се заканиха да продължат да дежурят на смени. Людмила Манова, един от организаторите на протестните действия в Пиринско, увери всички присъстващи, че протестът е изцяло граждански и всеки може да се присъедини и да изрази позицията си.

Към момента в протестните действия се присъединиха редица граждани, сред които и привърженици на ВМРО. Острото недоволство на гражданите бе предизвикано от назначението на Муса Палев, представител на ДПС за областен управител в Пиринско. Хората продължават да скандират и срещу правителството на Пламен Орешарски. Силно полицейско присъствие следи за опазването на обществения ред.

Заместник-областният управител на Пловдив Георги Игнатов, който напусна ГЕРБ, тази сутрин също не беше допуснат от протестиращи пред сградата на Областната управа да влезе на работното си място.

Когато си тъп и нагъл, народът не прощава

В петък управляващите шокиращо разбраха една скръбна вест - че България може да дава отпор. Те просто си мислеха, че живеят в друга д...

Хората се нахвърлиха срещу него с думите „предател” и нецензурни възгласи, като образуваха кордон пред него и не му позволиха да се доближи до входа. Благодарение на полицията, която се намеси бързо, не се стигна до сблъсъци. Игнатов бе принуден да се качи в личния си автомобил и да напусне района. Хората го обвиняваха, че благодарение на него и неговото предателство сега областният управител ще бъде от ДПС.

Пред журналисти Игнатов каза, че всеки си има лични позиции и трябва да си ги обявява и че неговите действия не са предателство. В момента хората очакват появяването на новоназначения областен управител Венцислав Каймаканов, кандидатура на ДПС, срещу което протестират. Според тях на Пловдив не е нужен „валия”. Самият Каймаканов твърди, че е независим кандидат и лична кандидатура на Орешарски. От БСП също са твърдо срещу тази кандидатура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com