Проверка на високите сметки за парно в София

12529
Проверка на високите сметки за парно в София

Множеството оплаквания на столичани от високи сметки за парно за декември накараха кмета на столицата Йорданка Фандъкова да разпореди проверка на "Топлофикация - София".

Проверката ще трябва да установи дали има грешки в системата за отчитане и плащане на сметки. Ще се проучват всички сметки, които са с над 21% по-високи спрямо декември 2011 година. Резултатите от проверката трябва да са готови до две седмици.

По-високи сметки за парно в София през декември

Сметките за парно през декември миналата година са средно с 21% по-високи спрямо декември 2011 г., сочат данните на Изчислителния цен...

Сметките, които са с поне 21% по-високи, ще се проверяват от топлинните счетоводители. И двете страни твърдяха, че причината за високите сметки е в необичайно студеното време и прекомерния брой почивни дни през декември, предава БНТ.

Шансът високата ви сметка за декември да бъде намалена заради грешка е минимален, заявиха експерти по топлинно счетоводство. Те припомниха, че в един от зимните месеци на предишния отоплителен сезон също е имало подобни проверки. Те са отчели едва няколко процента грешно надписани сметки.

"Когато имаме прогнозни сметки тук не говорим за грешки, а по-скоро за прогноза. Когато прогнозата не отговаря на реалното потребление тогава имаме разлика в това, което е потребено и това, което е начислено по фактура. Това е причината поради, което някои клиенти казват - тук има грешка!", казва Боряна Колева, изпълнителен директор на фирма за дялово разпределение

Шокиращите сметки за парно често водят до ескалация на напрежението във офисите на топлинните счетоводители и касите на Топлофикация. Колева признава, че е имало случаи, в които хора са вадили пистолети и са искали справка за сметката си.

"Топлофикация София": Замяна на дълг срещу собственост е един от вариантите за изчистване на стари задължения

Придобиването на миноритарен пакет от акции (т.нар. замяна на дълг срещу собственост) е един от многото варианти, които се разглеждат з...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com