Репортери на TV7: Бареков говори само по сценарий

22678
Репортери на TV7: Бареков говори само по сценарий

Вчера, по време на заседание на Хасковския окръжен съд по делото за клевета срещу Николай Бареков, което беше заведено от кмета на Хасково Георги Иванов, стана известен любопитен факт от начина на работа в телевизията, съобщи Haskovo.info, читиран от КРОСС.

Две репортерки от TV7 - Диана Радева и Инна Пелева, разкриха част от метода на работа на водещия.

Булсатком взе лиценз за четвърти мобилен оператор

Кабелният оператор "Булсатком" е получил лиценз за откриване на четвърти GSM оператор, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщения...

Според Радева, казаното от Бареков по адрес на кмета, се основава на "чутото от граждани и статии в интернет". Тя заяви, че не е проверила дали изнесеното е вярно, защото "нямало как".

Радева каза още, че говорителят чете дословно от сценария, написан от продуцента Виргиния Върбанова. На въпрос на съда дали водещият изразява собствени мисли и съждения Диана Радева отговаря: "Съмнявам се. Не знам". Същото мнение изрази и Инна Пелева.

Николай Бареков беше осъден на първа инстанция заради думите му в ефир: "Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с Бога... Той се има за божество... с цял поменик от престъпления... крадец на църковни имоти... имал незаконна вила в чашката на язовир "Клокотница". Сред твърденията в предаването са и че Георги Иванов крадял заплатите на работниците, имал хотели в Германия и апартамент в Лондон, Алексей Петров бил политическият му чадър, кметът бил луд човек.

На първа инстанция Бареков беше представляван от служебен защитник и глобен с 2500 лв. На втора инстанция Бареков ангажира столичният адвокат Менко Менков. Въпреки че трябваше да даде обяснения по случая, той така и не се е явил в съда, като една от причините беше командировката в CNN за президентските избори в САЩ.

Имаме новина: Иван и Андрей в TV7, нови водещи на сутрешния блок

Култовото шоу "Сблъсък” се завръща през февруари 2013 г., но в ефира на TV7. Витомир Саръиванов и Мая Костадинова са новите водещ...

За следващото заседание по делото, което ще се проведе на 11 февруари, е призована продуцентката Виргиния Върбанова, а съдът поиска сценария на въпросното предаване, ако такъв все още се съхранява.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com