Стимулират киното в новия Закон за инвестициите

6089
Стимулират киното в новия Закон за инвестициите

Нови текстове ще бъдат вмъкнати в скандалния закон за инвестициите, който беше върнат от президента Росен Плевнелиев за второ разглеждане в Народното събрание.

Промените ще засягат компании и производители на български филми и сериали. Предвижда се между 10-15% от направените разходи за заснемането на филма или сериала да бъдат връщани на производителя. Ако одобрените разходи за продукцията са до 3 млн. лева, ще се връщат 10%. Ако са над 3 млн. лева - ще се връщат 15%.

Емигрантите са вкарали 856 млн. евро в България

Данни на БНБ сочат, че инвеститори са изтеглили 541,8 млн. евро от проектите си в България. Въпреки това, в обратна посока, паричните п...

В момента предложението се съгласува с продуцентите у нас. Целта е да се стимулира както българското, така и чуждестранното кинопроизводство у нас, пише агенция КРОСС.

Друг основен текст, заради който нормата беше върнат, предвижда, че всеки чужденец, закупил имот у нас за над 600 000 лева, ще има право да живее постоянно в България и с издаден от родината ни паспорт да пътува в цяла Европа. Тази поправка ще облагодетелства много туристическия бизнес и особено този дял на хотелиерството, който разчита да продава имоти на чужди граждани, които да ги ползват само за част от годината.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com