Вадят от р. Струма паднал снощи автомобил

10486

Изваждането на падналия снощи в река Струма автомобил започна тази сутрин в Кресненското дефиле, съобщи БГНЕС в региона.

Към 9.15 часа тази сутрин пристигна кран за изваждането на автомобила. Собственикът му обаче не пожела публичност на акцията.

Лек автомобил Ауди, управляван от 25-годишната Димитрина Ч., излезе на завой на Е-79 от пътя и след като буквално излетя от 10-метрова височина падна на гумите си в река Струма. Това, че автомобилът паднал на гумите, спасило живота на младата жена. Пътният инцидент стана към 19 часа на 3 януари на 3 км от входа на дефилето в посока Кресна.

Според водачката, пътят бил мокър, хлъзгав и почти заледен, автомобилът й поднесъл на острия десен завой и паднал в реката. Тя излязла през страничното стъкло, покачила се върху предния капак и подала сигнал на тел. 112.

Екип "Спасителни дейности" към РС ПБЗН - Благоевград със специализирания и оборудван за бедствия и аварии автомобил се отзовал на сигнала. Със стълба и въже 25-годишната водачка бе извадена на брега и транспортирана до МБАЛ - Благоевград в шок от случилото се и за нейно щастие само с измръзнали крака. След преглед в болница, Димитрина е освободена за домашно лечение.

Острият десен завой след близо 500-метровата права има и печална и късметлийска слава. През пролетта на миналата година на този завой загинаха трима младежи от Благоевград, след като с БМВ се забиха в микробус.

През 2011 година на този завой от пътя пак излетя лек автомобил с три жени от Симитли, отиващи на работа на едно от Кресненските ханчета. Тогава поради невероятен късмет автомобилът им се закачи на дърво, а жените бяха извадени невредими. Пак на този завой на 5 декември миналата година пак лек автомобил падна в реката, водачът се отърва само с комоцио.

Редактор: Е. Гигова

Жена загина, а други четирима бяха ранени при катастрофата на околовръстния път

Жена загина, а други четирима бяха ранени при катастрофа днес на околовръстния път край Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com