Зетът най-вероятно е убиецът на намерените в "Гоце Делчев" жертви

15883
Зетът най-вероятно е убиецът на намерените в "Гоце Делчев" жертви

Бащата в семейството Васил е най-вероятният убиец на петимата души, които бяха намерени в апартамент в столичния квартал "Гоце Делчев".

Тази версия става основна след като в продължение на седем часа криминалисти оглеждаха сцената на престъплението и събираха доказателства.

Д-р Пл. Ванев: Напрежението е голямо и хората изтрещяват

"В последно време психичното напрежение в страната е изключително високо и хората изтрещяват." Това заяви пред Информационна агенция КР...

Трагедията се е разиграла в блок 254 на квартала. Телата на петима души от семейство Савови са открити малко след 21:00 часа снощи - на възрастна жена, на нейната дъщеря, зет й и двамата ѝ внуци.

Заради разположението на труповете полицаите смятат, че именно зетът е бил убиецът. По неговите ръце са открити и барутни частици. Малко вероятно е да е имало шесто лице, което да е убило всички и след това да е избягало, казват специалистите.

Първоначално се появи информация, че единият от внуците е убил всички, а след това се е самоубил. За 22-годишния Владимир се казва, че е бил умствено изостанал и че е посещавал лечебни заведения. Тази версия беше лансирана от съседите на семейство Савови, които все още я считат за най-достоверна. Засега обаче тезата, че той е извършил ужасното влияние остава на заден план.

В коментар за БНТ един от разследващите криминалисти твърди, че убийствата са извършени хладнокръвно - не е имало пристъп на лудост от страна на извършителя и той много добре е знаел какво прави. Тепърва обаче ще се изяснява кой всъщност е убиецът. Тезата, че именно 55-годишният зет е убил всички и после се е самоубил е подкрепена и от факта, че той е притежавал законно регистриран пистолет и е бил военен. Неговата съпруга също е бивша служителка на МВР. Четири от жертвите са застреляни, а Владимир е прободен.

Липсата на тотална грижа за пациентите с психични проблеми води до подобни случаи

Липсата на тотална грижа за пациентите с психични проблеми води до случай като този с петорното убийство в София. Това  заяви пред...

Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com