Феномен - работници молят за по-ниска заплата

5784
Феномен - работници молят за по-ниска заплата

Кризата и най-вече страхът от оставане на улицата роди нов феномен. Работници и служители масово молят шефовете си да им намалят заплатата със стотачка и дори повече, само за да ги оставят на работа, предаде Стандарт нюз.

Това съобщи бизнесменът и шеф на фирма за метали "Металхард" Петър Караклийски. Той и негови колеги вече получили дузина оферти от членове на колективите си с молба, дори в писмен вид, да им бъде намалена заплатата с по 100 лева на месец.

Подобен случай досега не сме срещали, разказа работодателят пред репортер на вестника. Преди една вечер той се събрал на делова среща с колеги от бранша и поне шестима от тях изненадващо признали, че вече са се сблъскали с подобен феномен още от пролетта.

Това е хем тъжно, хем и много неприятно за нас, защото наистина от време на време се налагат съкращения, но сме ги свели до минимум, каза производителят на метални конструкции. Ще се ядосам повече, защото разбрах, че някои мои работници са молили конкурентни фирми да им запазят място, ако аз ги уволня, добави шефът. Негов колега от Плевенско му разказал по телефона, че в Северна България също се зараждал подобен феномен, само че при фирмите, занимаващи се с производство на мебели и полиетиленови изделия, както и строителите.

Натискат бизнеса да наеме 12 000 младежи

През тази и следващата година частният сектор трябва да разкрие поне 12 000 работни места за младежи до 29-годишна възраст. За това на...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com