Kaufland България организира благотворително lip sync предизвикателство в партньорство с Българската хранителна банка

2024
Kaufland България организира благотворително lip sync предизвикателство в партньорство с Българската хранителна банка
Снимка: Кауфланд

Kaufland България организира благотворително lip sync предизвикателство в партньорство с Българската хранителна банка. Събраните средства ще подпомогнат дейността на неправителствената организация, която всеки месец прави възможно годни хранителни продукти с къс срок на годност да стигат до хора в нужда. Инициативата е поредна стъпка в сътрудничеството между неправителствената организация и Kaufland и е част от планираните активности на търговската верига във връзка с предстоящите коледни празници.

Всеки, който желае, може да стане част от предизвикателството с кауза, като следва няколко лесни стъпки. Да снима свое lip sync видео в изпълнение на добре познатата коледна песен „It’s the most wonderful time of the year”, която е и част от коледното видео на Kaufland, което компанията разпространи онлайн. За да участва в инициативата, всеки трябва да публикува своето видео в собствения си канал във Facebook, Instagram или TikTok, като в описанието на публикацията задължително включи и #KauflandKoleda.

Всички 60 хипермаркета Kaufland в България се включват в инициативата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст

През 2020 г. Kaufland България се присъединява за пореден път към инициативата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст (БЧК)...

В lip sync предизвикателството може да се включи всеки, който желае, независимо дали има певчески талант. За целите на участието песента трябва да се изпълни само и единствено с помощта на движението на устните, без да се издава звук. Повече информация как става това може да бъде намерена тук.

За всяко публикувано lip sync видео с хаштаг #KauflandKoleda в периода на кампанията търговската верига ще дарява по 10 лв.* на Българската хранителна банка. Неправителствената организация е първата в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. Чрез мрежа от партньорски организации в цялата страна храната достига до десетки хиляди нуждаещо се българи.

До 2020 г. дейността на Българската хранителна банка е спасила от унищожаване над 2 000 тона храна на стойност над 5,3 милиона лева. В същото време хранително подпомагане е предоставяно на средно 20 000 нуждаещи се българи всяка година.

През ноември Kaufland България дари 4,5 тона свежи плодове и зеленчуци на организацията. Дарението бе първото от планирани регулярни доставки на свежа продукция като част от дългосрочното сътрудничество между неправителствената организация и търговската верига.

Kaufland България получи първия по рода си международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield

Kaufland България получи първия по рода си международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield. Сертификацията гарантира най-високо, ...

Всеки желаещ може да направи и индивидуално дарение в полза на Българската хранителна банка чрез SMS с текст DMS HRANA на кратък номер 17 777.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com