VR продуценти и криейтори от ТРАЙБЕКА ФИЛМ ФЕСТИВАЛ 2017 - НЮ ЙОРК пристигат у нас за първата VR Академия

4093
VR продуценти и криейтори от ТРАЙБЕКА ФИЛМ ФЕСТИВАЛ 2017 - НЮ ЙОРК пристигат у нас за първата VR Академия

Жана Караиванова (директор и основател на “София Индипендънт Филм Фестивал”) и Михайло Николич (Съоснователят на дигитална агенция Athlon) се завърнаха от Ню Йорк с новина - по тяхна покана на 13 май в София ще пристигнат VR продуценти и криейтори, участвали в модула “Виртуална реалност” на току-що завършилия Трайбека Филм Фестивал.

"Радваме се, че програмният директор на VR модула на Трайбека Филм Фестивал - Лорън Хамъндс и сценаристът и режисьор Стивън Шард (“Полова сряда”, “Auto”) се отзоваха на поканата ни да бъдат наши гости и да изнесат лекции за тази нова и най-бързо развиваща се технология в съвременното кино“, разказва Жана Караиванова.

“Поканихме за партньори нашите приятели от Boyana Events като домакини на събитието в Ню Бояна Филм Студиос. Намираме за подходящо да проведем първата VR Академия на територията на едно от водещите филмови студия в Европа, “ допълва още Жана Караиванова.

„VR Академия e еднодневно уводно събитие за професионалисти от областта на киното, маркетинга, рекламата и гейминга, посветен на високите технологии и тяхната пресечна точка с тези индустрии. През октомври предстои провеждането на разширен по формата си форум, посветен на виртуалната и други алтернативни реалности, които стават неизменна част от бъдещето на глобалния бизнес", споделя Михайло Николич.

VR е най-новата технология, която навлиза много агресивно в игралното и документалното кино. В рамките на Трайбека Филм Фестивал бе премиерата на първия VR филм на носителката на „Оскар“ Катрин Бигълоу (“Войната е опиат“), създаден в сътрудничество с VR криейтора Имран Исмаил –„ The Protectors“. Една от специалните прожекции в предстоящия кинофестивал в Кан е чисто новият VR филм на режисьора Алехандро Гонзалес Иняриту („21 грама“) и оператора Емануел Любецки – „Carne Y Arena”, който в момента е на финалния етап от постпродукцията си.

Заедно с гостите от Ню Йорк и Лос Анджелис аудиторията ще има възможност да изследва най-новите тенденции в Interactive storytelling, приложението на VR в киното и рекламата, както и пресечната точка между изкуства, наука и технологии. Своя опит ще споделят на живо и топ иноваторите: Михаел Хох (Michael Hoch) от ART@CMS от CERN и Цветана Иванова, създател на Re:Foundation.

В рамките на VR Академия ще бъдат показани и VR филми от селекцията на Трайбека Филм фестивал 2017, презентации на проекти и изложби от ново поколение от CERN, представяне на платформата за дигитално изкуство и медия Ars Electronica и фондация за изследвания в областта на науката и изкуството Re: Logia.

Организатори na VR Акадмия са София индипендънт Филм Фестивал, Athlon, Boyana Events в партньорство с Re: Logia.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика