Акционери подадоха иск за 3,255 млрд. евро срещу VW

4385
Акционери подадоха иск за 3,255 млрд. евро срещу VW

Не стига вражеския огън, а VW Group е подложен и на приятелски такъв, след като вчера група от 278 инвеститори във Volkswagen подадоха иск на стойност 3,255 млрд. евро в Германия. Акционерите твърдят, че компанията не е изпълнила дълга си да ги информира за скандала с манипулации на нивата вредни емисии в моделите на VW, съобщава Reuters. Тази новина идва дни, след като в САЩ служител на компанията заведе дело срещу VW с обвинение, че е неправомерно освободен от длъжност, след като е отказал да участва в унищожаването на документи по „Дизелгейт“. По неговите думи цели три дни в офисите на VW Америка са се унищожавали документи.

Инвеститорите са компании от целия свят, включително от Германия, Япония, Великобритания и калифорнийския пенсионен фонд Calpers. Съдебният иск е подаден от адвокатска кантора TISAB and TILP. Андреас Тилп, който говори от името на инвеститорите, твърди, че към него са се обърнали над 20 други институционални инвеститори, които твърдят, че са понесли вреди на стойност от над 1 млрд. евро.

Щатите заведоха дело срещу Volkswagen за $90 млрд.

При най-лошия сценарий – загубите за концерна ще се колосални. Да се надяваме, че изходът няма да е толкова зловещ. Департаментъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com