Aston Martin ще възражда Lagonda

47853
Aston Martin ще възражда Lagonda

Преди няколко години от Aston Martin решиха да възродят една друга британска марка, а именно Lagonda. Оттогава обаче обещаващите иначе планове се позабравиха, докато сега изпълнителният директор на Aston Martin д-р Улрих Без не изрази увереността си, че марката Lagonda ще бъде възродена. 

Макар германецът да не уточнява кога ще се случи това, той вярва, че в бъдеще марката Lagonda ще бъде жива. Той добавя, че името има потенциала да бъде използвано за всякакъв тип модели, които не присъстват в гамата на Aston Martin, като сред фаворитите е SUV модел. 

Zagato и Aston Martin с 2 фамозни проекта

  Този уикенд италианците от Zagato за пореден път доказаха, че са майстори на автомобилния дизайн. Най-новите им творения са два...

Иначе за Lagonda се заговори именно през 2009 година, след като марката бе възродена с прототип, дебютирал по време на автомобилното изложение в Женева. Тогава британците показаха SUV, базиран на Mercedes GL-Class и задвижван от 6-литров V12 двигател. И докато Lamborghini, Maserati, Bentley и Rolls-Royce планират свои SUV модели, логично е и Aston Martin да искат парче от пая. 

Д-р Без подчертава, че бъдещият SUV на Lagonda няма да бъде типичният представител в гамата на кросоувърите, като ще трябва да отговаря на високите стандарти на Aston Martin за лукс, динамика и майсторство. В последствие гамата на марката може да бъде допълнена със средно голям седан и голяма лимузина. 

 

Aston Martin постигна ключово споразумение с Ford

акар и информацията да не е потвърдена, от Aston Martin не са отрекли слуховете. Междувременно не става ясно дали споразумението между ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com