BMW показа двигател с 4 турбини и 400 к.с.

3938
BMW показа двигател с 4 турбини и 400 к.с.

Случи се, двигателят е факт и ще се вгражда първо в 750d xDrive.

Кой би си помислил, че Ferrari ще каже „Не“ на четирите турбини за V12 двигателя си, а BMW ще представи дизелов двигател с точно толкова турбини? Е, от известно време това се очакваше, а събитието вече е факт. Баварците са показали двигателят по време на симпозиум във Виена относно двигателостроенето.

BMW отчете рекордни продажби в историята си

След като Mercedes съобщи за рекорден март, сега е ред и на BMW да направи същото, като през март компанията е доставила над 200 0...

Агрегатът L6 е редови 6-цилиндров с 3,0 литра работен обем. Той генерира 400 к.с. в диапазона 4000-4400 об/мин, докато максималният му въртящ момент от 761 Нм е на разположение между 2000 и 3000 об/мин. Очевидно е, че нютон метрите биха могли да се много повече, но те са били ограничени, тъй като капацитетът на 8-степенната ZF трансмисия не позволява по-голям въртящ момент.

Що касае динамиката, към момента знаем само какво може да направи за 750d xDrive: ускорение до 06 км/ч за 4,5 секунди, като той ще е с 5% по-ефикасен спрямо двигателят L6 с три турбини, който заменя.

Основната разлика спрямо двигателят с три турбини, е замяната на голямото турбо с две по-малки и „обикновени“ турбини. Това те обясняват с желанието за намаляване на разходите, но без от това да страда самият двигател чрез добавяне на допълнително тегло. Е, да не забравяме и маркетинговите ползи от това.

На същия симпозиум Audi представи новия си V8 TDI, така че надпреварата на този фронт продължава с пълна сила.

BMW продаде 2 000 000 от настоящата „петица“

В сравнение с предишното поколение, продажбите на моделите от актуалното BMW Серия 5 са нараснали с повече от 42%. От въвеждането си н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com