BMW пусна „цивилизована“ версия на M4 GTS

1491
BMW пусна „цивилизована“ версия на M4 GTS

На автосалона в Мадрид баварците показаха новата специална версия на М4 - Competition Sport. Автомобилът заема нишата между нормалния М4 и екстремния GTS, дебютирал миналата есен. Последният ще бъде изпълнен в тираж от 700 бройки, докато Competition Sport ще бъде ограничен до едва 60 екземпляра. CS ще се предлага на цена от 132 900 евра, което е доста над стандартния М4, чиято цена в Германия започна от 92 099 евро.

 

Най-най-най: BMW M4 GTS

Лимитираната до 700 бройки серия не е най-мощната, но определено е най-бързата, тъй като ограничителят й е настроен на 305 км/ч, а не к...

И така: какво получаваш срещу допълнителни 40 000 евро? През януари BMW пусна пакета Competition Package за М4 и М3. Новата версия, Competition Sport, по оборудване повтаря модификацията CP. Изключенията са малки. CS идва с карбонов сплитер, дифузьор и антикрило.

 

Задвижването е добре познато. Това е 3,0-литровият 6-цилиндров двигател с две турбини. Разликата е, че инженерите са изтискали допълнителни 25 к.с. от него и сега те достигат 450 к.с. Подобно на GTS, тези кончета отиват към задните колела посредством 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

 

Вижте рекордния пробег на BMW M4 GTS на „Нордшлайфе“ (видео)

Моделът завъртя един тур на легендарната писта за 7:28 мин. В края на декември баварците разпространиха официалното потвърждение на фа...

Голямата разлика е, че в интериора вече има задни седалки, докато GTS няма. Това означава, че CS не е толкова лек. От друга страна обаче, лимитираната до 60 бройки версия е оборудвана с карбоно-керамични спирачки от GTS, които свалят около 13,5 кг спрямо стандартното М4 Coupe. Не са казва и дума относно теглото на новия модел, но очевидно той е някъде между 1590 (M4) и 1510 кг (GTS).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com