Ето го и официално: BMW M2 впряга 370 „коня“

13149
Ето го и официално: BMW M2 впряга 370 „коня“

Новото BMW M2 Купе е не само директен наследник на успешното BMW Серия 1 M Купе, но и – поне като философия – на първото BMW M3 от моделното семейство Е30 и на BMW 2002 turbo.

Вдъхновено от моделите на BMW Motorsport, новото BMW M2 Купе категорично заявява своя изключителен динамичен потенциал. За това допринасят ниската предна броня с големи въздухозаборници, мускулестите странични панели с характерните за М хриле, 19-инчовите алуминиеви джанти с типичните двойни спици, както и ниската и широка задна част със специфичната за М изпускателна система с двойни ауспухови тръби.

 

Най-най-най: BMW M4 GTS

Лимитираната до 700 бройки серия не е най-мощната, но определено е най-бързата, тъй като ограничителят й е настроен на 305 км/ч, а не к...

Новоразработеният 3,0-литров редови „шестак“ разчита на най-модерната технология M TwinPower Turbo, за да генерира 370 к.с. при 6500 об/мин. Чрез Overboost максималният въртящ момент от 465 Нм може кратковременно дори да бъде увеличен до 500 Нм.

 

Благодарение на него новото BMW M2 Купе с опционалната седемстепенна М скоростна кутия с два съединителя (M DKG) и Launch Control ускорява от 0 до 100 км/ч за само 4,3 сек. Максималната му скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. С същото време с M DKG и разход на гориво от само 7,9 л/ 100 км и СО2 емисии от само 185 г/км то подчертава и великолепната си ефективност.

 

BMW X4 M40i впряга 360 к.с. от нов 6-цилиндров „шестак“

Дебют в модела прави новоразработения редови шестцилиндров двигател с работен обем три литра; той развива 360 к.с. и максимален въртящ ...

Типичният за BMW M характер се изразява и от оформлението на интериора. Използването на Alcantara за тапицериите на вратите и средната конзола, както и карбоновите елементи осигуряват много висококачествена и в същото време спортна атмосфера, която се подчертава от сините контрастни шевове и емблемите на М върху подбрани детайли. Със спортните седалки, М спортния волан и М скоростния лост водачът на BMW M2 по всяко време има перфектен контрол върху своя автомобил.

 

С олекотеното си алуминиево предно и задно окачване от моделите BMW M3/M4, кованите 19-инчови алуминиеви джанти с различен размер гуми на предната и задната ос, кормилното управление M Servotronic с две настройки и мощните M Compound спирачки новото BMW M2 Купе вдига още по-високо летвата по отношение на динамиката на управлението в сегмента на компактните спортни автомобили. Голям принос за това има и Активния М диференциал с електронно управление, който оптимизира сцеплението и стабилността при шофиране. Още по-висока радост от шофирането обещава M Dynamic Mode (MDM) на динамичния контрол на стабилността, който допуска превъртане на колелата на състезателна писта и леки, контролирани дрифтове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com