Ferrari ще прави тематичен парк и в Барселона

54604
Ferrari ще прави тематичен парк и в Барселона

Ferrari обяви плановете си да построи нов тематичен парк в курорта PortAventura, разположен край Барселона. Това ще е вторият подобен увеселителен парк след Ferrari World, открит в ОАЕ през 2010 г.

 

Ferrari California T разчита на турбо двигател

Това е новото Ferrari California T. Очевидно е, че става въпрос за фейслифт на модела от 2008 г., но Ferrari твърди, че автомобилът е т...

Плановете са новият тематичен парк да бъде открит през 2016 г. Той ще носи името Ferrari Land и ще се разпростира върху 75 000 кв. м. Най-голямата атракция в него ще е най-бързо ускоряващото се и най-високото вертикално скоростно влакче на Стария континент. Не по-малко атрактивен ще е и първият в света 5-звезден тематичен Ferrari хотел. Той ще предлага 250 стаи, няколко ресторанта и състезателен симулатор, естествено.

 

Ferrari са избрали тази локация, защото PortAventura привлича приблизително по 4 млн. посетители годишно, като половината от тях идват извън Испания. Целият проект ще е на стойност от 100 млн. евро. Вероятно, когато стане готов, Ferrari Land ще е допълнителен фактор, който ще превърне надпреварата от Ф1 на пистата край Барселона още по-голяма притегателна сила за феновете на Формула 1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com