Илон Мъск от Tesla ще прибере $1,6 млрд.

2877
Илон Мъск от Tesla ще прибере $1,6 млрд.

Заплатата на Мъск не е гигантска (под $40 000 годишно), а и той отказва да я получава, но скоро ще осребри сериозен чек, „вързан“ с постиженията на Tesla.

Tesla Motors е дала на Мъск 5,27 млн. борсови опции (цена в момента $31,17), обвързани с резултати, които Илон вече е изпълнил на 50%. Предизвикателството започва през 2012 г. и се простира до 2022 г., но изглежда, че целите ще бъдат постигнати по-рано.

Tesla Model 3 пренаписва учебниците: над 250 000 поръчки

Не, не е първоаприлска шега. Макар да изглежда именно по този начин, тъй като постоянните туитове на Илон Мъск вероятно са предизвикали...

Мъск трябва да гарантира достигане на годишното производство на Tesla до 300 000 бройки, а също и лансиране на Model 3.

Друга съществена цел, която Tesla трябва да постигне, за да може Мъск да получи бонусите си, е повишаване на цената на марката с още 28% до $43,2 млрд. Tesla трябва също така да поддържа 30-процентна печалба четири тримесечия подред. Цената на акциите в момента на Tesla са $253,88.

Целите са били стратегически свързани с производството и цената на марката Tesla, за да се гарантира, че компанията ще е печеливша в течение на годините.

Според Automotive News, Илон Мъск е постигнал седем от целите за увеличаване на пазарната капитализация на Tesla, но са изпълнени само пет от десет оперативни цели. След като Tesla достигне всички описани цели, Илон Мъск ще бъде възнаграден с $1,6 млрд. Първоначално се смята, че това ще стане през 2022 г., но анализаторите считат, че бонусите южноафриканецът ще получи по-рано.

Светът пощуря по Tesla Model 3

Обикновено, когато в САЩ обявят „Черен петък“, по щандовете има смъртни случаи (в буквален смисъл). Същото е и с новия, дъл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com