Истинските цифри за регистрацията на нови автомобили в България

128934
Истинските цифри за регистрацията на нови автомобили в България

След като в две лицензни автомобилни издания бяха публикувани данни за продажбите на нови автомобили в България, се оказа, че те не са достоверни. Въпросните български версии на два от водещите брандове в света твърдят, че най-продаваната марка у нас е Toyota. Това обаче може би не е точно така, тъй като се оказва, че тя е на трето място по регистрации през 2013-та година.

Данните за регистрацията на нови автомобили в България през 2013 г. бяха разпространени до медиите от Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). Подобни данни стават широко достояние на читателите у нас за пръв път, тъй като това е официалната статистика на КАТ, а за нея се плаща, при това не малко.

ГЕРБ обвини управляващите в удар по джоба на хората с автомобилния данък

Призовавам съвсем скоро да се сформира работна група и да се поправи "това недоразумение". Това каза Цветомир Михов от ГЕРБ за поправ...

В таблицата, подготвена от ААП по данни на КАТ, ще видите официалните данни за регистрираните и тези с прекратена регистрация (регистрирани като нови и дерегистрирани в срок от 6 месеца от датата на регистрация) нови автомобили през 2013 г.).

Тези данни дават обективна картина на българския пазар на нови автомобили и са важен индикатор за икономическите и социални тенденции у нас.

Твърденията на споменатите издания са, че Toyota е най-продаваната марка у нас. Според регистрираните нови леки и товарни автомобили до 3,5 т е видно, че всъщност Dacia е с най-много регистрации – 2118. След нея се нареждат Volkswagen и Toyota съответно с 2059 и 1951 автомобила. А през миналата година в България са първоначално регистрирани 22 597 автомобила до 3,5 тона.

Цялата таблица можете да видите в Expert.bg

От 2015 г. всички автомобили в ЕС въвеждат системата eCall

Устройства за спешно повикване, които автоматично ще предупреждават спасителните служби за автомобилни катастрофи, ще трябва да се монт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com