Лидер в автомобилния бранш откри нов развоен център в България

3096
Лидер в автомобилния бранш откри нов развоен център в България

Visteon разширява капацитета си в София, за да отговори на нуждата от повече софтуер в свързаните автомобили. Центърът бе открит от президента на България Росен Плевнелиев.

Корпорация Visteon, един от водещите в света автомобилни доставчици на кокпит електроника и технологии за свързаната кола, разширява софтуерните си дейности в България. Вследствие значителния ръст в търсенето на софтуерни разработки, които предлага компанията, Visteon премества своите 700 служители в изцяло нов модерен офис в сграда Capital Fort в София с площ 8300 кв.м., като планира и по-нататъшно разрастване, за да поеме още 150 нови служители.

Електрониката в автомобилите днес

Ако преди десет години електрониката в един автомобил представляваше по-малко от 10% от себестойността му, то днес тя вече надминава 35...

Президентът на Република България Росен Плевнелиев приветства и откри новия развоен център на Visteon в България днес. Официалното откриване съвпадна и с честването на 15-та годишнина на Visteon в България, беше уважено и г-н Ерик Рубен. Събитието бе съпроводено от тематично изложение Engineered in Bulgaria, което включваше продукти и автомобили оборудвани с технологии, разработени от екипите на Visteon в София.

 

“Разработката на автомобилен софтуер е най-бързо разрастващият се сегмент в глобалната автомобилна индустрия поради еволюцията на свързаната кола и автономното шофиране”, заяви г-н Маркус Шупфнер, VP Visteon и Chief technology officer. “Софтуерните разработки на Visteon в София са в основата на тази невероятна еволюция, предоставяйки иновативни решения в областта на infotainment, head-up дисплеи за водещи в света производители на автомобили.”

На изложението Engineered in Bulgaria бяха представени решения на Visteon за свързана кола – първия в индустрията кокпит домейн контролер - SmartCore®. Продуктът представлява консолидиране в едно на всички модули от кокпита с цел по-голяма сигурност и като отговор на сложността от растящия обем електроника в автомобила. Софтуерните екипи на Visteon в София се заеха със софтуерната разработка за SmartCore®, който ще бъде въведен в производство от европейски производител на автомобили през 2018 г.

Неминуемо: SUV автомобилите са най-продаваните в Европа

За пръв път в историята, през 2015 г. SUV автомобилите са изпреварили по продажби традиционните субкомпактни и компактни сегменти в Евр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com