MINI John Cooper Works Concept ще видим в Детройт

50312
Снимки:

Наричат го MINI John Cooper Works Concept, но той не е концепция, а напудрен предсериен модел на на върховия спортист в гамата. Ще го видим на Севорноамериканското изложение (NAIAS). Открояват се типичните за марката червени цветни акценти, запазени за модела аеродинамични елементи, както и 18-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works с новоразработен дизайн.

 

Общо 1491 к.с. под формата на MINI John Cooper Works

Моделите MINI John Cooper Works са вече 7 и всички те участват в международната обиколка на MINI John Cooper Works в Централна и Източн...

За предната броня на MINI John Cooper Works Concept са характерни големите въздухозаборници, които заемат мястото, резервирано при серийните модели на MINI за фаровете за мъгла, както и прецизно оформените аеродинамични елементи, освен това предната част е оборудвана с LED фарове и черна рамка на радиаторната решетка. Другите елементи на специфичната за John Cooper Works аеродинамика са индивидуално оформените странични прагове, както и задната броня и дифузьор. За оптимизиране на аеродинамичния баланс при висока скорост допринасят и спойлерът на покрива и аеродинамичните елементи за целенасочено обтичане на каросерията в областта на задните колони.

 

Допълнителен знак за последователно спортната насоченост на концептуалния модел се вижда в средата на задната броня. MINI John Cooper Works Concept е оборудван със спортна изпускателна система с ауспухови гърнета на John Cooper Works. Впечатляващите двойни хромирани ауспухови тръби също носят логото на John Cooper Works.

Нищо не се казва за задвижването, но вероятно то ще е поверено на 2,0-литров, 4-цилиндров двигател с мощност 218 к.с. (поне серийният модсел ще е с такъв)

MINI John Cooper Works Countryman: Gangsta’s Paradise (тест драйв)

За мнозина Countryman бе отговор на молбите им с отправен към небето взор. За други – анатемосан автомобил, потъпкал всичко свято...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com