Най-близкото нещо до цивилен танк

13036
Най-близкото нещо до цивилен танк

Нарича се Terradyne Gurkha RPV. С допълнение накраяCivilian Edition”. А когато то трябва да го разграничи от „НЕцивилната версия“, знаеш, че става въпрос за нещо специално.

Terradyne Armored Vehicles е канадски производител на... бронирани автомобили, които обикновено се използват от армията или силите на реда. Без значение дали сте наясно с името или не, но вероятно вече сте виждали някое от творенията им в новинарския обмен или в някой филм. Това, което виждате тук, е RPV, оборудван с пет места и тежко брониран. Кой би се нуждаел от нещо таково? Ами, попитайте всички онези, които си купуват бронираните Mercedes-Benz S-Class или Audi A8.

 

За разлика от споменатите лимузини, Тerradyne Gurkha RPV Civilian Edition не прави и най-малкия опит да мине за обикновен автомобил, а вместо това залага на агресивната визия, която ще разчисти трасето му по всяка натоварена улица в града.

Никога не сте виждали такова задръстване! (видео)

Когато знаете, че около 750 млн. човека ще са в движение, би следвало да очаквате задръстване. Но тук не става въпрос за 30-минутно заб...

Целият проект използва за база пикапа Ford F-550, но много малко от него е оставено без промяна. Gurkha RPV Civilian Edition разчита на резервоар от 150 литра, нещо, което е абсолютно необходимо предвид теглото на „автомобила“ от над 6100 кг.

 

А и 6,7-литровия турбодизелов V8 с 300 к.с. си иска нафта. И ако тези 300 к.с. изглеждат смешни на фона на общия размер и тегло, инженерите са се постарали да извлекат цели 894 Нм въртящ момент, който е много по-важен, ако трябва да атакуваш някакво препятствие на пътя. Иначе максималната скорост е 110 км/ч.

Що касае защитата, кабината на Gurkha е бронирана и устоява на атака от 7.62 X 51 мм бронебойна муниция. Всичско това идва на цена от $278 000.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com