Най-най-най: BMW M4 GTS

17029
Най-най-най: BMW M4 GTS

Лимитираната до 700 бройки серия не е най-мощната, но определено е най-бързата, тъй като ограничителят й е настроен на 305 км/ч, а не както в Европа – на 250 км/ч.

BMW M GmbH представя нов, ексклузивен носител на технологии, който по впечатляващ начин повишава потенциала на BMW M4 Купе. Времето за обиколка от 7:28 минути на „Северната дъга“ е категорично доказателство за изключителните възможности на специалния модел. В същото време най-мощното BMW M4 – също като всички други модели на BMW M - може да се движи по обществените пътища. Лимитираната до 700 екземпляра специална серия излиза в чест на 30-годишнината на произвежданото от 1986 г. BMW M3.

BMW показа още по-спортното М4 GTS за пистата

Eдна година след въвеждането на пазара на BMW M4 Купе BMW M GmbH представя High-Performance модел за движение основно по състезателната...

 

Двигателят си остава сърцето на всеки модел на BMW M. BMW M4 GTS се задвижва от многократно отличавания редови шестцилиндров турбомотор с работен обем три литра от BMW M3/M4, който обаче е със значително повишена мощност благодарение на иновативното впръскване на вода. То осигурява увеличение на мощността до 500 к.с., както и на въртящия момент до 600 Нм. Това превръща BMW M4 GTS в най-пъргавия, най-радикален и най-динамичен модел на семейството, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 сек. и развива максимална скорост от 305 км/ч (ограничена).

 

Благодарение на интелигентната олекотена конструкция инженерите на BMW M са успели да снижат собственото тегло до 1510 кг (собствено тегло по ECE 1585 кг). Изключителното съотношение тегло/мощност от 3,0 кг/к.с. осигурява идеалните предпоставки за високо динамично изживяване при шофиране. Видимите елементи на последователното понижение на теглото в интериора са седалките тип копито от карбон, олекотената средна конзола, тапицерията на задната седалка с разделителна стена към багажника с олекотена конструкция, както и специалните олекотени тапицерии на вратите и страничните панели включително ленти за затваряне на вратите на мястото на масивните дръжки. Външните елементи с олекотена конструкция са оформения по нов начин преден капак, покрива, както и регулируемия преден сплитер, изработени от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP). Регулируемият заден спойлер също е изработен от този лек, но изключително здрав високотехнологичен материал. Той е закрепен към задния капак от карбон с филигранни, CNC фрезовани стойки от алуминий. Изпускателната система включва крайно ауспухово гърне от титан, което осигурява понижение на теглото с 20%.

BMW X4 M40i впряга 360 к.с. от нов 6-цилиндров „шестак“

Дебют в модела прави новоразработения редови шестцилиндров двигател с работен обем три литра; той развива 360 к.с. и максимален въртящ ...

 

В пуристкия и ексклузивен интериор темата олекотена конструкция се продължава последователно от изработените от карбон М седалки тип корито за водача и пътника до него. Те са по-леки с около 50% от спортните седалки на BMW M4 Купе. Заради специфичното законодателство на пазара в Северна Америка M4 GTS ще се оборудван с индивидуални М спортни седалки тип корито и облегалка с оптимизирано тегло. С ексклузивната тапицерия Alcantara е покрит и М спортният волан с маркировка на „12 часа“, която подчертава състезателния характер на BMW M4 GTS. На мястото на задните седалки BMW M4 GTS е оборудвано с поставка от армирана със стъклени нишки пластмаса в комбинация с преградна стена от карбонов „сандвич“, и двете тапицирани с Alcantara, които осигуряват намаление на теглото с около 40%. С опционалния пакет Clubsport BMW M4 GTS може още по-целенасочено да бъде адаптирано да моторните спортове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com