X
 
 

Новият завод на Volkswagen - причина за редица германски медии да припомнят кой е Ердоган

22349 6
photo of Новият завод на Volkswagen - причина за редица германски медии да припомнят кой е Ердоган
Снимка: Getty images/Guliver
Темата с новия завод на Volkswagen се оказа доста гореща и в Германия, предвид факта и, че вече е месец август, а новините в този най-летен месец стават все по-голям кът.

България или Турция - коментари "за" и "против" всяка от двете дестинации вече има във всички големи германски медии, както и в доста интернет форуми, обобщава в. "24 часа". А покрай България и Турция на дневен ред излязоха и други дестинации - например Саудитска Арабия и Катар.

България все още е в надпреварата за завода на Volkswagen

Германският автомобилен концерн Volkswagen все още търси най-доброто място за новия си завод в Югоизточна Европа. Това съобщава национа...

В края на миналата седмица таблоидът Bild публикува разработка със заглавие "Ръководителят на VW Дийс се заиграва с Ердоган". "Германци лежат в турски затвори заради Ердоган, немските туристи спират да ходят на почивки в Турция като протест срещу Ердоган, но шефът на Volkswagen Херберт Дийс явно няма проблеми с това", пише медията. Авторите на статията  Том Дрекслер и Паул Ронцхаймер питат VW дали наистина искат да правят бизнес с този човек – "сатрап, който живее в дворец с 1000 стаи, арестува опозиционери и заплашва журналисти и съдии". От Bild са убедени, че VW е предпочел по-добрите финансови условия в Турция и че зад това стои бившия канцлер Герхард Шрьодер, който е и сериозна връзка с руския президент Владимир Путин.

На 16 юли vision-mobility.de е публикувана статия, че Турция е предпочетена пред България и Катар. Подобни твърдения се съдържат и в публикациите на TAZ и Tagesschau от 22 юли. Кореспондентът на ARD в Истанбул съобщава, че по информация от правителствените кръгове в Берлин мястото, където ще се строи заводът, е до Измир. VW очаква отстъпки от турската държава по отношение на много високия потребителски данък върху нови автомобили, който за лимузина Passat в зависимост от мощността може да достигне 41% от общата цена. Основен аргумент в полза на Турция в сравнение с България е пазарът. Очакванията са годишно в страната да се продават около 40 000 лимузини. Значителна част от тях ще бъдат закупени от държавата. Според работещ за Анкара лобист в Германия Ердоган е бил готов по изключение да се даде за всички договорености с VW определен вид държавна гаранция. Решението в полза на Измир е взето въпреки резервите по отношение на гарантирането на правата на труд.

На 24 юли в TAZ в публикацията "Подарък за Ердоган. Лъжи: В Германия концернът се лансира като екологичен. Климатичните убийци дизеловите и бензиновите автомобили ще бъдат произвеждани в Турция" се правят следните коментари: "… Фатално е, че VW, а с него и германската държава подкрепят по този начин Ердоган. Това е удар в лицето на всички, които се обявяват в защита на човешките права, демокрацията и правовата държавност в Турция. Социалдемократът, министър-председател на Долна Саксония Щефан Вайл трябваше само да посочи с палец надолу и с това да се предотврати сделката. Но това не става".

Вайл обявява, че по време на заседанието на надзорния съвет на VW не е взето крайно решение относно избора на място за инвестицията за производство на автомобили на VW и процесът ще продължи още няколко месеца. С други думи - България официално е още в надпреварата, но дали това не е само етикет за публично приличие?

Емил Караниколов за самолетите F-16: Ще получим това, което плащаме и което сме искали

"Ще получим това, което плащаме и което сме искали. Ще има обаче и надграждане с допълнителните 8 самолета." Това каза министърът на ик...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 3 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  LONG LIVE ERDOGAN! FUCK OFF BULGARISTAN! AMIN!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А на майка ти путката дето е е изсрала такъв олигофрен?
  : 1 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Комундел пърхутясал,айде за анадала!
  : 1 !
 • Туркоманите 2 Туркоманите преди 1 месец Профил на трол?
  Бойко Борисов : ГЕРБ винаги ще е с Турция и лично с Реджеп Ердоган . Председателят на ГЕРБ категорично заяви, че най-голямата политическа партия у нас винаги ще е партньорски настроена към Република Турция и лично към Реджеп Ердоган.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Mr. anonymous: Please,be so kind to give me your address. You definitely need someone to wake up you nicely in Bulgarian way. I am warning you that is the last sentence in your life.
  : 0 !
 • Националният предател ! 1 Националният предател ! преди 1 месец Профил на трол?
  "Моят приятел - президентът на Турция Ердоган, идваше на посещения в България за среща с мен" ! Бойко е ТУРСКИ ИБРИКЧИЯ ! Най-голямата гордост на премиера Бойко Борисов след статута му на професионален нападател на Бистришките тигри е приятелството със същия този Ердоган, който смачка със сила турската пролет.
Последно в Актуално