Opel ще публикува реалните данни за разхода на гориво

4199
Opel ще публикува реалните данни за разхода на гориво

От юни месец Opel ще публикува резултатите от тестовия цикъл WLTP, базиран на разхода на гориво при всекидневно шофиране.

Opel представи детайли на представената през декември инженерна инициатива за повече прозрачност, правдоподобност и ефективност. От лятото, компанията ще предприеме следващата доброволна стъпка за подобряване на прозрачността и покриване на изискванията на бъдещите протоколи за емисии. Началото ще бъде дадено с новия Opel Astra от юни 2016 г. и в допълнение към официалните данни за разхода на гориво и CO2 Opel ще публикува данни за разхода на гориво, отразяващи различен модел на движение – в съответствие с тестовия цикъл WLTP. В допълнение след август, Opel ще въведе инициатива за подобряване на NOx емисиите на дизеловите устройства SCR (Selective Catalytic Reduction, селективна каталитична редукция). Това е доброволна и ранна междинна крачка към така наречения цикъл RDE (Real Driving Emissions, емисии в реални условия), който влиза в действие от септември 2017 г. Opel предлага на регулаторните органи осигуряване със стратегии за калибриране на двигателите, които служат за база за проактивен диалог.

Opel Astra е “Автомобил на годината в Европа’16”

Престижната награда на водещите автомобилни журналисти бе връчена на международното автомобилно изложение в Женева Новият Opel Astra ...

От края на юни 2016 г., в допълнение към официалните данни за разхода на гориво и емисиите на CO2 на моделите на Opel, компанията ще публикува и данните получени на базата на тестовия цикъл WLTP, като началото ще бъде дадено с новия Opel Astra. Тези данни, които ще показват разхода на гориво с долна и горна стойност първоначално ще бъдат предлагани за Astra моделна година 2016 и ще бъдат публикувани на специално предназначен за целта микроуеб сайт, с което ще се създаде повече прозрачност. Данните определени на базата на тестовия цикъл WLTP ще бъдат публикувани и за други модели по-късно през тази година.

В съответствие с плановете на ЕС, новият европейски цикъл на движение (“New European Driving Cycle”, NEDC) ще бъде заменен през 2017 г. с модерния стандарт наречен Световна хармонизирана  тестова процедура за леки автомобили (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure, WLTP). WLTP е важен за запазване на стандартизирани, възпроизводими и сравними резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com