Pagani направи Zonda R Evolution с 800 к.с.

21750
Pagani направи Zonda R Evolution с 800 к.с.
Върховната Zonda е с 800 к.с. и предполагаема цена около 2 млн. евро.

Усъвършенстваната пистова бегачка Zonda R Evolution бе заснета на ежегодната сбирка на собствениците на Pagani и публикувана на сайта prototypezero.net.

Най-голямата новост касае мощността на 6,0-литровия V12 AMG двигател, която е увеличена с 50 к.с. и в Evo тя вече е 800 „коня“. Официални данни за творението на Хорацио Пагани липсват, но напомняме, че Zonda R е способна на максималните 350 км/ч и ускорение до 100 км/ч за само 2,7 секунди.

Видимо могат да се забележат и някои модифицирани екстериорни елементи, насочени към оптимизиране на аеродинамиката на автомобила.

Zonda R бе представена през 2009 г. Автомобилът не е сертифициран за използване на обществената пътна мрежа, затова пък е автомобилът, записал най-доброто време за обиколка на „Нордшлайфе“. Това стана през юни 2010 г., когато Zonda R завъртя 20-километровата отсечка за 6,47 мин., изпреварвайки с 1 секунда предишното най-добро време на Radical SR8.

Абсолютният рекорд, записан със състезателен болид, е на Щефан Белоф с Porsche 956, който през 1983 г. записва 6,11 мин.

Pagani Zonda R бе произведена в тираж от 10 екземпляра. Твърди се, че Evolution ще бъда направен в 5 бройки, като цената се очаква да достигне 2 млн. евро. Също така се твърди, че четири вече са продадени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com