Представиха невероятното купе BMW Pininfarina Gran Lusso

38775
Представиха невероятното купе BMW Pininfarina Gran Lusso
Първото сътрудничество между BMW и Pininfarina е резултирало в този невероятно изглеждащ уникат.

Красив, прекрасен, елегантен, уникален... трудно бих използвал всички тези определения за която и да е германска мащина. Те обаче се използват почти винаги, когато стане дума за италиански дизайн. Затова нямам абсолютно никакви притеснения да ги използвам всичките, тъй като в този конкретен случяю става дума именно за италиански дизайн на Pininfarina, сътворил от BMW 6 Series Coupe този уникален екземпляр: BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé. Той ще бъде показан на конкурса за елегантност Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013, където баварците установиха нещо като традиция да изкарват невероятни концептуални разработки.

 

И BMW M5 с козметични промени

Козметични. Така могат да се определят промените в дизайна на М5, но то и не се налагаха драстични. Акцент сред новостите е „бъбр...

BMW и Pininfarina са две имена с богати традиции в автомобилното производство. Те са олицетворение едновременно на върхови технологии и стил, на динамика и естетика. С BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé двете компании представят резултата от първия си съвместен проект в рамките на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013. Концепцията-уникат е ексклузивна интерпретация на луксозно купе на BMW през погледа на Pininfarina. В тясно сътрудничество дизайнерските екипи са създали нов  автомобил със силен характер от луксозния висок клас: типично BMW, но във финия стил на Pininfarina.

 

С този уникат реномираните производители BMW и Pininfarina са намерили общ език при осъществяването на една идея: „Чарът на съвместната работа с Pininfarina бе, че понякога откривахме различен поглед към темите лукс и ексклузивност”, споделя Карим Хабиб, главен дизайнер на BMW. „Когато две марки с такъв богат опит и традиции реализират заедно своя визия, се получава нещо напълно ново и вълнуващо“, допълва Фабио Филипини, главен дизайнер на Pininfarina.

Разточителните повърхности и компактни обеми оформят елегантното тяло на автомобила. Типичните за BMW пропорции – дългото междуосие, дългият преден капак и изтеглената назад пътническа клетка – придават на BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé наистина неповторима излъчване.

Дойде време за фейслифт на BMW 5-Series

Сякаш беше вчера, когато BMW за първи път показа своя нов 5-Series, а ето че дойде време и за неговия фейслифт.  По отношение на ...

 

Характерната двойна бъбрековидна радиаторна решетка и фокусираните фарове със загатната двойна кръгла форма още на пръв поглед подсказват принадлежността към семейството на BMW. В същото време фундаменталните за идентичността елементи за интерпретирани от Pininfarina с италиански финес и придават на предната част особена нотка. Типична за BMW е и бъбрековидната радиаторна решетка като централен елемент на оформлението на предницата, всички повърхности и линии са насочени към нея. А тя осъществява връзката с двигателя, сърцето на автомобила. Нейните размери визуализират мощта на криещия се зад нея V12 агрегат. Бъбрековидната радиаторна решетка е насочена напред и по този начин цитира типичния за BMW „Shark Nose“.

 

Със сигурност за този дизайн могат да се изредят още безброй сравнения и прилагателни. И всички те ще бъдат оправдани в този конкретен случай. Но думите не винаги са необходими, когато пред очите си имате тези форми. Затова ще спра дотук. Е, може би ще изтъкна само още един факт, който говори сам за себе си за качеството на интериора: използването за облицовка дърво Kauri е на възраст над 48 000 години! Новозеландското дърво е сред най-редките видове дърво в света. Падналите дървета Kauri са били консервирани в блатата в продължение на хилядолетия и след изваждането си могат да бъдат обработвани като свежо дърво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com