Продават Lexus LFA „втора ръка“ за 12,6 млн. лeва

8309
Продават Lexus LFA „втора ръка“ за 12,6 млн. лeва

На Mobile.de е публикувана обява за продажбата на Lexus LFA Nurburgring Package на цена от 6,430 млн. евро, коет.о се равнява на $7,166 млн.

Версията Nurburgring Package, представена през 2011 г., бе определена като най-екстремната модификация на купето, предназначена за управление на пистата. Супер автомобилът се задвижва от модернициран 4,8-литров V10 двигател, чиято мощност е увеличена с 10 к.с. до 571 к.с. Моторът работи в синхрон с 6-степенна роботизирана трансмисия.

Серийните автомобили с най-висок въртящ момент

Както част от вас знаят, въртящият момент не е всичко. Ако беше, всички ние щяхме да караме бавно подвижни трактори на пистите, където ...

Пистовият LFA е с пренастроено окачване, п, нови аеродинамични елементи, включително нов преден спойлер и масивно, фиксирано антикрило.

Lexus LFA Nurburgring Package е способен на ускорение до 100 км/ч за 3,7 секунди, а максималната му скорост е 325 км/ч.

От лимитираната серия са произведени само 50 бройки (целият тираж на LFA е 500 екземпляра). През 2011 г. пистовата версия бе оценена от производителя на $445 000, със 70 000 повече от стандартния модел. В цената на автомобила влизаше годишен пропуск за „Нюрбургринг“, както и един урок за пилотиране по пистата с личен инструктор.

Автомобилът, който се продава, има на километража само 680 изминати километра. Нещо, далеч по-важно, което предлага въпросната машина: подпис върху капака на Акио Тойода, големият човек в Toyota.

Поредният супер автомобил: Apollo Arrow с 1000 к.с.

Салонът в Женева винаги е предлагал зрелища във формата на страховити супер автомобили. Но тази година е различна, тази година тези авт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com