Прототипът Pininfarina Sergio ще се произвежда

5171
Прототипът Pininfarina Sergio ще се произвежда
Италианецът ще се появи в "цели" 5-6 бройки.

По време на автомобилното изложение в Женева видяхме много красиви автомобили и един от тях определено бе концептуалният Sergio Concept на Pininfarina. И докато при премиерата му се ядосвахме, че моделът едва ли ще се появи в повече от една бройка, то сега от ръководството на компанията  разкриха, че той може да влезе в лимитирано производство.

Изпълнителният директор на Pininfarina Силвио Ангори коментира, че може да бъдат направени „пет или шест бройки”. Съответно, ако сте искали да си купите Lamborghini Veneno, но сте нямали късмета да се сдобиете с една от трите бройки, то за същите пари (около 3 млн. евро) ще можете да си поръчате Sergio.



Създаден в чест на Серджо Пининфарина (който почина през юли) и базиран на Ferrari 458 Italia, концептуалният Sergio има дължина от 4 550 мм, широчина от 1 940 мм и височина от 1 140 мм. Масата му е 1 280 кг, а конфигурацията е с две врати, две места... и никакво предно стъкло. Колата получава 4.5-литров V8 двигател, комбиниран със седемстепенна секвенциална трансмисия. Резултатът е, че прототипът ускорява до 100 км/ч за по-малко от 3.4 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

Главният дизайнер Фабио Филипини коментира, че в дизайнерския отдел са наясно, че ще трябва да направят известни промени по Sergio, за да бъде годен за пътищата. В този ред на мисли той намекна, че моделът може да се предлага с предно стъкло, въпреки че в Европа е позволено да се кара автомобил без предно стъкло, при условие че водачът и спътникът му носят каски.

В чест на Серджо Пининфарина

Красив и изящен. Това е Sergio Concept. Точно като творенията на един от най-големите автомобилни дизайнери. Серджо Пининфарина почина ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com