Qoros 3 Hatch е привлекателен китайски хечбек

40161
Qoros 3 Hatch е привлекателен китайски хечбек

Qoros представи втория си сериен модел, 3 Hatch, който компанията ще представи на автомобилното изложение в Женева през март.

Истината е, че това е второто поредно потвърждение от Qoros (първото бе 3 Sedan) на това, че вече не можем да гледаме с пренебрежение към китайския дизайн. Той е известен с бруталното копиране, но този модел е нещо по-различно. Нещо, което предвещава да намери много последователи в близко бъдеще в Европа. Може би избързвам малко, но Qoros 3 Hatch ми напомня за корейските Hyundai и Kia, които преди 10-ина години бяха точно на това ниво: собствен дизайн, но с тежки зависимости от различни европейски модели. Днес двете марки са с утвърдена идентичност и записват рекордни година след година.

Невероятно, но факт: китайски автомобил е най-безопасен

Стане ли въпрос за безопасност, то веднага изникват имената на Volvo, BMW, Mercedes..., но ще останете изненадани от следващите редове,...

 

Дали Qoros ще може в скоро време на убеди европейците в качествата си – ще разберем в близко бъдеще. Факт е, че този хичбек изглежда много добре за китайски дизайн, като естествено се виждат някои заемни от европейски модели. Автомобилът силно е повлиян от Chevrolet Cruze, а отзад откровено се виждат прилики с Audi A3. Дизайнерите са направили някои дребни промени спрямо 3 Sedan: пипната е предната радиаторна решетка и вградените в бронята фарове за мъгла. Интериорът е пренесен от седана, като в стандартното оборудване влиза 8-инчов сензорен екран. Обемът на купето е останал идентичен, тъй като хечбекът използва колесната база, широчината и височината на седана. Единствената физическа промяна е отзад, където по-късите надвеси са намалили общата дължина със 177 мм, така че 3 Нatch е дълъг 4438 мм.

Задвижването ще идва от същия 4-цилиндров 1,6-литров бензинов двигател, който ще се предлага в атмосферна и турбо версия. Трансмисиите ще са 6-степенна механична и 6-степенна автоматична с двоен съединител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com