Сериозен фейслифт за BMW Серия 1

57258
Снимки:

С всеобхватните промени на дизайна в предната и задната част, по-изисканата атмосфера в интериора и свежа сила под предния капак новото BMW Серия 1 е още по-изразително, по-спортно и по ефективно от всякога.

Натипично за BMW, но фейслифтът на Серия 1 е доста сериозен по отношение на дизайна. За типичното за марката подчертаване на динамичния потенциал допринасят оформената по нов начин бъбрековидна радиаторна решетка и увеличените въздухозаборници, както и значително по-ниската геометрия на фаровете, които вече серийно са оборудвани с LED дневни светлини, а опционално се предлагат и във Full LED изпълнение. Напълно нови са и задните светлини. Те вече са оборудвани с характерните за моделите на BMW L-образни LED светлинни блокове.

 

BMW Group отчете рекордни 2,1 млн. продажби

През изминалата година BMW Group продаде повече от 2 милиона автомобила, с което поставя рекорд за четвърта поредна година. С общо 2&nb...

Премиум атмосферата в интериора на новото BMW Серия 1 се подчертава и от по-финото оформление на средната конзола и уредите за управление на радиото и климатичната инсталация. Серийното оборудване на новото BMW Серия 1 вече включва автоматична климатична инсталация, сензор за дъжд, радио BMW Professional и система за управление iDrive включително 6,5-инчов дисплей с висока разделителна способност, който е интегриран като свободно стоящ борден монитор върху арматурното табло. Нови възможности за целенасочено индивидуализиране предлагат и моделите Advantage, Sport Line, Urban Line и M Sport.

 

За пръв път се предлага избор от три- и четирицилиндрови агрегати от новото семейство двигатели на BMW Group. Нов рекордьор по отношение на ефективността в моделната гама на марката е BMW 116d EfficientDynamics Edition с мощност 116 к.с. и среден разход на гориво от 3,4 л/100 км и СО2 емисии от 89 г/км в ЕС тестови цикъл.

Лазерните „очи“ на BMW стават още по-добри

След като първите автомобили с тази технология вече са доставени на клиенти, на изложението CES в Лас Вегас BMW представя функции за ла...

Като алтернатива на серийната шестстепенна скоростна кутия опционално се предлага и уникалната в премиум компактния сегмент осемстепенна трансмисия Steptronic (серийна при BMW 125d, BMW 120d xDrive и BMW M135i xDrive). Актуалната версия на автоматичната трансмисия вече предлага и управление на превключването въз основа на данни от навигационната система.

С увеличената си до 326 к.с. мощност редовият шестцилиндров двигател новото BMW M135i затвърждава своята позиция на върхов спортист в сегмента на BMW Серия 1. BMW M Performance автомобилът, както и моделите BMW 120d и BMW 118d могат да бъдат оборудвани с интелигентното двойно задвижване xDrive.  Новото BMW M135i xDrive  ускорява от 0 до 100 км/ч за само 4,7 сек. 

 

Изборът от опционални асистиращи системи на BMW ConnectedDrive е допълнен с радарния активен автопилот с функция Stop&Go. Най-новото поколение на асистента за паркиране вече позволява и надлъжно паркиране в малки паркоместа, които са ограничени или от две препятствия, или само от едната страна, както и автоматизирано успоредно паркиране. Освен това се предлагат и работещият с камера Асистент за шофиране, камера за обратно виждане и системата Speed Limit Info с индикатор за забраните за изпреварване.

Без камуфлаж: дежа вю при новата BMW Серия 7

Ден след настъпване на новата година във Фейсбук се появиха шпионски снимки без никакъв камуфлаж на 2016 BMW 7-Series. Те бяха публикув...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com