Скоро в Китай ще се произвеждат половината автомобилите в света

36228
Скоро в Китай ще се произвеждат половината автомобилите в света

През 2021 година обемът на годишно произвежданите в света автомобили ще се увеличи с 21 милиона, като половината от тази бройка ще се произвежда в Китай. До този извод са стигнали специалистите от американската аналитична компания IHS Automotive.

От 2009 г, когато икономиката започна да се възстановява от световната криза, световният обем на производството на автомобили се увеличи с 25 милиона. Експертите прогнозират, че в следващите 7 години производството в световен мащаб ще намали ръста си, но обемът на излизащите от Китай коли бързо ще набира скорост. Производството в Япония и Южна Корея ще намалее, като автомобилите за местния пазар там ще идват основно от чужбина.

Toyota с рекордните над 10 млн. продажби

Toyota стана първият автомобилен производител в света, който успя да прескочи границата от 10 млн. продажби за 12 месеца. От март 2013 ...

В настоящата година произведените в Европа автомобили са намалели с 1%, което до голяма степен се дължи на намаленото търсене в Русия и Турция. В периода 2015-2017 г. обемът на производството в Европа ще нараства с 4% годишно, благодарение на възстановяването на местния пазар, както и на увеличението на експорта за САЩ и Китай.

През 2021 г. на западноевропейските държави ще се падат 50% от общо произведените в Европа автомобили, а към днешна дата този процент е 70. Повече от половината от западноевропейското производство ще идва от конвейрите в Италия и Испания, които постепенно се възстановяват от кризата.

През 2013 г. в света бяха произведени 87 милиона автомобила, 22 милиона от които в Китай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com