Трима студенти обикалят света с това електрическо... нещо!

9666
Трима студенти обикалят света с това електрическо... нещо!

Трима младежи, избрали за име на организацията си Pilgreens (Зелените пилигрими), са в София вчера и днес. Нашата страна и столица е част от тяхното 120-дневно пътуване с напълно електрическа малка количка от Тайланд до Франция. Партньор за българската част на уникалното им начинание е Българската Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС).

Карен, Реми и Лудвиг са студенти по международен мениджмънт в IAE, Училището по мениджмънт в Tулуза, Франция, двама от тях имат дипломи от Колежа по мениджмънт на водещия Университет Махидол в Бангкок. Като част от последната година на обучението си създават неправителствена организация, която цели популяризацията на електромобилността.

Премиера на нови зарядни станции за електромобли

Устройството EVLink прави премиера заедно с новия електромобил на Renault ZOE. Schneider Electric, световен експерт в управлението на...

През юли тази година тримата тръгват от Бангкок на път за Тулуза с тайландски тип електрическа триколка тук тук. Количката е проектирана в Холандия, а произведена в тук тук фабрика в Тайланд. Оборудвана е със соларни панели. Движи се със до 70 км/ч и може да измине 350 км с едно зареждане. Поема 400 кг или седем души.

Целта им е да покажат на света, че трябва да се насочи към електромобилността. Пътуването им обхваща 20 000 километра, трае 120 дни, преминава през 15 страни, като една от тях е България. Крайната им цел е Париж, където от 30 ноември до 11 декември ще се състои Световната конференция на ООН за климатичните промени. Гледайки на света от електробомилната си триколка през дългите дни на пътуването си, тримата зелени пилигрими искат също така да създадат мрежа от хора и общности, за които са важни развитието на устойчива мобилност и опазването на природата.

Повече за Зелените пилигрими на: http://the-pilgreens.com/ Следете пътуването им в реално време тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com