X
 
 

Южна Корея ще наложи глоби на Volkswagen и Porsche

2237 0
photo of Южна Корея ще наложи глоби на Volkswagen и Porsche
Снимка: Getty Images/Guliver
Южна Корея ще наложи глоби и ще внесе наказателни жалби срещу Volkswagen и Porsche за инсталиране на "незаконни устройства", които помогнаха на множество дизелови автомобили да бъдат нарушавани стандартите за замърсяване.

Министерството на околната среда заяви, че над 10 000 превозни средства, продадени в Южна Корея от Volkswagen и Porsche от май 2015 г. до януари 2018 г., са оборудвани с устройствата, което води до 10 пъти повече емисии на азотен оксид от стандартните нива.

Прокурори и полицаи нахлуха в офисите на Porsche

Десет прокурора, подкрепени от 176 полицейски служители и данъчни инспектори проведоха обиски в щаб-квартирата на Porsche в Баден Вюрте...

Сертификатите за осем модела - включително Audi A6, Volkswagen Touareg и Porsche Cayenne - ще бъдат отменени, а производителите ще бъдат изправени пред очаквана глоба в размер на 11,5 милиарда вона (9,5 милиона щатски долара), заяви министерството.

"Планираме да продължим да реагираме категорично срещу манипулирането на газовите емисии в бъдеще", каза служител на министерството пред репортери.

Тази информация дойде само седмици, след като бившият изпълнителен директор на Audi Руперт Щадлер беше обвинен в Германия за измама и незаконна реклама на фона на задълбочаващия се скандал за емисиите с Volkwagen, който избухна преди четири години.

Обвиненията срещу Щадлер са свързани с над 434 000 автомобила Volkswagen, Audi и Porsche, оборудвани с „анулиращи устройства“ за заблуждаване на тестовете на регулаторите за емисии.

Провалиха търг на уникално "Порше" заради грешно изписана цена

Състезателен автомобил от 30-те години на миналия век се очакваше да се превърне в най-скъпата кола с името на Порше, която някога е б...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители