В чест на Серджо Пининфарина

14310
В чест на Серджо Пининфарина
Концепцията Sergio е изградена на базата на Ferrari 458 Spider

Красив и изящен. Това е Sergio Concept. Точно като творенията на един от най-големите автомобилни дизайнери. Серджо Пининфарина почина на 85-годишна възраст през юли 2012-а. А с това наследниците на делото му отдават почит на основателя на Pininfarina.


Концепцията е базирана на Ferrari 458 Spider, но е с 2-местната конфигурация на барчета. Автомобилът е без челно стъкло, както виждате и сами, но пък върви в комплект с две каски. Отпред е монтиран нов спойлер и аеродинамичен дефлектор, позициониран пред кокпита. Ролбарът играе роля и на спойлер.

Елегантният концепт е дълъг 4550 мм, широк е 1940 мм и е на едва 1144 мм от земята. Двувратата, двуместна, с барчета предлага багажник с обем 100 литра, в който може да се поберат чантичка и четка за зъби. Задвижването на тежащото 1280 кг купе идва от V8 двигател с работен обем 4499 куб. см, свързан към секвенциална 7-степенна трансмисия. Създателите му твърдят, че може да се ускорява до 100 км/ч за 3,4 секунди и да достига 320 км/ч.

Mercedes A 45 AMG: най-мощният сериен 4-цилиндров двигател в света

С представянето на A 45 AMG Mercedes-AMG се впуска в нова ера. За първи път в историята на компанията, през последните повече от 45 год...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com