X
 
 

Volkswagen представи първия си масов електрически автомобил

11434 2
Volkswagen представи първия си масов електрически автомобил
Снимка: Volkswagen
Компанията Volkswagen представи първият си изцяло електрически масов автомобил - ID.3, като това стана на Международното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт.

Базовата му цена ще бъде по-малка от 30 000 евро. ID.3 има потенциал да въведе нова ера на широкомащабно електрически мобилно производство, пише в официалния си сайт автомобилният гигант.

Неочаквано почина създателят на Volkswagen

Дългогодишният ръководител на Volkswagen Фердинанд Пиех почина, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Deutsche Welle. Пиех беше изпълнителе...

„ID.3 е първият електромобил в света изцяло без CO2. Следователно, той поставя своя знак: за иновативни технологии, за свобода на индивидуалната мобилност и за опазване на климата“, поясни на изложението Ралф Брандщетер, главен оперативен директор на сектора за леки автомобили на марката.

На международното изложение (12-22 септември) ID.3 ще бъде придружен от още два електрически модела на „Volkswagen“: най-новото поколение на също мъника e-up! и сегашният e-Golf.

Това са три превозни средства с нулеви емисии“ за днес и утре“, пише сайтът на компанията. Volkswagen ще представи и други концептуални автомобили в рамките на изложението. „Тези превозни средства ще слеят настоящето с бъдещето и ще поставят марката за леки автомобили Volkswagen и автомобилната мобилност в нова ера“, пише сайтът.

Новият дизайн на ID.3 се основава на модулната платформа за автомобили с електрическо задвижване (MEB), разработена от концерна Volkswagen. В средата на май компанията успешно стартира приема на поръчки за ID.3 - ексклузивно специално издание, ограничено до 30 000 автомобила, с пълен набор от функции.

Учени: Електромоторите ще увеличат вредните емисии

Еколозите настояват за пълен отказ от двигателите с вътрешно горене, тъй като те замърсяват атмосферата с парникови газове и съответно ...

Модификацията ID.3 1ST ще се предлага със средния размер на трите налични размера на батерията, а доставките са планирани да започнат в средата на 2020 г. Базовата цена за този модел ще бъде не повече от 40 000 евро. Тази сума ще включва до 2000 кВт/ч електроенергия за една година след деня на първоначалната регистрация на автомобила. Батерията в ID.3 1ST е с капацитет 58 кВт/ч.

Тази батерия ще доставя енергия на електродвигателя със 150 кВт и ще даде максимална скорост от 160 км/ч и обхват до 420 километра (WLTP). Моделът ID.3 ще се предлага още с батерия с мощност 45 кВт/ч или 77 кВт/ч. В първия случай колата ще изминава до 33 км, а с по-мощната батерия - до 550 км.

 

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    60 000 лв.?! Аз толкова пари за бензин + около 4000 лв за таратайка кога ще изхарча барабар с ремонтите на таратайката?
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    На авто-производителите им е все тая за природата и замърсяването (дизел-гейт го доказа) и използват екологията само като рекламен трик! Важното за тях е, че се опростява и поевтинява значително проиводството и механизмите при най-малкото двойно повишаване на цената на аутото, съотвтено най-малко двойното увеличаване на печалбата! А колко СО2 и замърсяване с тежки метали се извършва при производст виж още ›› вото на батериите, чисто-медните и позлатени ел-двигатели, мощното електронно управление и самото електричество за зареждане (върху което ще наложат нови акцизи и данъци!), както и за последващото им утилизиране?! След колко цикъла заряд-разряд ще трбява да се сменят изцяло батериите, които са ок. 2/3 от производствената стойност на аутото?! Освен това за да се заредят за пробег от 300-400 км им трабва от 4 до 8 часа зареждане, като с времето капацитета на батериите пада до наполовина (т.е. до пробег от 150 до 200 км)! Така за да се измине примерно 300 км пробег ще трябват ок. 6 часа зареждане + + 4 часа пътуване с ок. 75 км/ч = общо 10 часа, или еквивалентната скорост на придвижване е ок. 30 км/ч - колколко на велосипедите, рикшите и тротинетните!)! За напълване на резервоара с течно гориво за 1000 км са нужни от 3 до 5 минути, мощността на двигателя с времето пада съвсем малко и еквивемтната скорост на придвижване е около 80-90 км/ч!
Последно в Актуално