Volvo е сред топ 5 премиум марки с най-висок растеж

34886
Volvo е сред топ 5 премиум марки с най-висок растеж

Европейските продажби на Volvo Cars се увеличиха с 12,9 на сто през първите осем месеца на тази година, което превръща Volvo в премиум брандa с най-бърз ръст на продажбите сред водещите пет автомобилни марки в Европа, според независими данни, събрани от Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).

Силните първи осем месеца на годината се дължат на успешното представяне на марката в по-големите европейски пазари като Германия, Великобритания и Швеция. Пазари като Франция, Италия, Полша, Испания и Финландия също показват стабилен растеж. Европа е най-важният регион в продажбите на Volvo Cars, съставляващ над половината от общия размер на световните продажби на компанията.

Volvo продаде 1927 автомобила XC90 само за 47 часа

Първата партида автомобили от новото поколение Volvo XC90 бяха продадени само за 47 часа. В сряда точно в 16:00 ч. източно-европейско в...

Официалното представяне на новото семейство двулитрови, четирицилиндрови двигатели Drive-E на Volvo Cars също подсили привлекателността на марката Volvo за европейските купувачи. Тези агрегати предлагат на водачите несравнима комбинация от мощност и грижа за околната среда.

И на други места по света Volvo Cars регистрира стабилен растеж. Като например в Китай - най-големият единичен пазар на марката. Там продажбите са нараснали с 36,9 на сто през първите осем месеца на годината, изпреварвайки сериозно конкуренцията.

Доброто представяне в Китай и Европа компенсира спада от 10,9 на сто в САЩ през същия период, като довежда до общ глобален растеж на продажбите с 9,2 на сто за първите осем месеца на 2014 г. В световен мащаб Volvo Cars предвижда ръст на продажбите от около 10 на сто за цялата 2014 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com