X
 
 

Volvo почва да изтегля половин милион коли заради опасност от пожар в двигателя

2485 0
photo of Volvo почва да изтегля половин милион коли заради опасност от пожар в двигателя
Снимка: Пресиян Петров
Volvo изтегля почти 70 000 автомобила във Великобритания заради риска от пожари в двигателя, предаде БГНЕС, позовавайки се на британския вестник The Times, който цитира изявление от автомобилната компания.

Шведският производител, който е собственост на китайската група Geely, заяви, че повече от 500 000 от най-популярните му модели ще бъдат изтеглени в световен мащаб, след като са идентифицирали проблема. Volvo заяви, че ще се свърже с всички засегнати клиенти.

Новият военен автомобил на Франция ще бъде Volvo

Марката Arquus се появи на бял свят през 2018 г., като в името и се съчетават две думи - arm ("оръжие") и equus ("кон"). По-рано компан...

Автомобилите, които ще бъдат изтеглени, са произведени през последните 5 години и разполагат с двулитров четирицилиндров дизелов двигател. Засегнатите модели са S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 и XC90.

В изявлението се казва следното: "Установихме, че в много редки случаи пластмасовият капак на всмукателния колектор на двигателя може да се разтопи и да се деформира в някои автомобилни модели за 2014-2019 г. с четирицилиндрови дизелови двигатели. В най-екстремни случаи е възможно да възникне пожар в двигателния отсек. Проблемът засяга 69 616 автомобила във Великобритания“.

"Ние поемаме пълна отговорност да гарантираме най-високите стандарти за качество и безопасност на нашите автомобили. Ние ще направим всичко възможно, за да извършим това действие без излишни неудобства за нашите клиенти", добавят от компанията.

Този ход вероятно ще струва на Volvo десетки милиони.

Volvo със страхотен жест към служителите си

Компанията Volvo Cars обяви новата си кадрова политика за региона EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка). Служителите, независимо от тех...

Най-голямото в историята на автомобилостроенето изтегляне на автомобили е през 1980 година, когато Ford е принуден да спре повече от 20 милиона превозни средства, след като дефект в трансмисията причини хиляди инциденти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители