Volvo показа прелюдия към бъдещите S40 и XC40

4079
Volvo показа прелюдия към бъдещите S40 и XC40

Двата концепта носят обозначението 40.1 и 40.2, изградени са върху платформата CMA и са прелюдия към следващите малки модели на компанията.

След като ни загатна тази премиера в Snapchat, Volvo представи и официално концепциите 40.1 и 40.2, автомобилите, които се явяват предвестници на новите Volvo S40 и XC40.

 

И двата концепта използват дизайнерски елементи и стил, които вече видяхме в Volvo XC90, S90 и V90. Започваме от дневните светлини „Чукът на Тор“, широката радиаторна решетка и характерната емблема на компанията. 40.1 е кросоувър и висок просвет, черни вежди на калнизите, затъмнени колони и черен покрив. Покривът е силно скосен назад, а задницата се доминира от L-образните стопове, характерни за кросоувър гамата.

40.2, от друга страна, е по-нисък и по-близък до седаните автомобил, като задните С-образни стопове са близки до тези от седана S90. Подобно на 40.1, и 40.2 се отличава с доста висок просвет, с черни детайли около калниците и високата пътна стойка на S60 Cross Country.

Предвестници на нови кросоувър и хечбек от Volvo

В Snapchat Volvo публикува тийзър на предстояща премиера, която ще се проведе на 18 май в щаб квартирата на компанията в Гьотеборг. Пре...

 

Автомобилите от моделната гама Volvo 40 ще са първите, които ще стъпват върху моделната платформа CMA. Тя е по-малка от платформата SPA, което се използва от XC90/S90/V90. CMA ще даде място и за plug-in хибриден задвижващ тракт, в този случай той е наречен T5 Twin Engine. Той ще работи съвместно със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител и 3-цилиндров бензинов двигател, както и електромотори. На CMA платформата ще бъде качен и изцяло електрически модел, но той ще дойде не по-рано от 2019, а вероятно 2020 г.

 

Първият сериен модел от новата моделна гама 40 Series ще дебютира през 2017 г., като дизайнът вероятно няма да се различава драстично от този на тези два концепта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com