xDrive Live Tour демонстрира 4х4 задвижването на BMW

49135
Снимки:

Днес, за поредна година BMW xDrive Live Tour пристигна в България, на летището в Лесново край София, за да демонстрира последните иновации в гамата на BMW и развитието на интелигентната система за задвижване на всички BMW xDrive. Турът стартира в началото на месец януари и преди да достигне България е изминал над 150 хил. км. преминавайки през Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния.

 

BMW X4 украси изложението в Женева

В продължение на два дни BMW пазеше най-голямата си изненада по време на Автомобилен салон Женева’14. Днес е първият ден, в който...

В рамките на специално трасе, в продължение на четири дни над 400 души от цялата страна имат възможността да изпитат в различни условия предимствата на двойното задвижване на BMW.  На тяхно разположение са над 20 модификации от всички моделни серии от BMW Серия 3 до BMW Серия 7, оборудвани с BMW xDrive и екип професионални инструктори от BMW М Driver Academy. Във фокуса на тазгодишното представяне е новото BMW X5. Допълнителен акцент в програмата е представянето на последните иновации и функции от програмата BMW ConnectedDrive.

Четири тренировъчни станции: Dynamic Drive, Innovation Lane,  Performance Peak и ConnectedDrive изпитват различни аспекти от поведението на автомобилите, като пресъздават реални и трудни ситуации на пътя.

 

BMW Group има над 25 годишен опит в разработването и усъвършенстването на технологии за задвижване на всички колела и заема отлична пазарна позиция в премиум сегмента. За разлика от други производители, при които двойното задвижване се използва преди всичко за компенсиране на проблемите със сцеплението при BMW xDrive то допринася и за повишаване на динамиката. Системата функционира изцяло на електронен принцип и е способна не само да подобри сцеплението, но и да предотврати възникването на нестабилност. Това е възможно благодарение на реагиращия екстремно бързо електронно управляван многодисков съединител в разпределителната кутия и свързаността му със системата за Динамичен контрол на стабилността (Dynamic Stability Control DSC). За пръв път за анализ на ситуацията на пътя освен оборотите на колелата се взимат под внимание и подаваните от системата данни за завъртането на волана, положението на педала на газта и страничното ускорение, включително и изчисленото на тяхна база положение на автомобила на пътя.

Серия 2 Active Tourer e първото BMW с предно задвижване

След купето това е вторият модел на новото моделно семейство BMW Серия 2, което обаче залага на други качества. Той съчетава компактнит...

 

Друга отличителна характеристика на BMW xDrive е, че тя незабавно разпознава нуждата от преразпределение на мощността и реагира превантивно, с което предотвратява превъртането на колелата от самото начало. В резултат на това BMW xDrive може да извърши изключително бърза настройка, за да пренасочи до 100 % от двигателната мощ към само една от осите, а с Dynamic Performance Control и между лявото и дясното задно колело. Така движението в завои е още по-прецизно, а ускорението още по-голямо при максимално сцепление при излизане от кривата. За първи път с въвеждането на новото BMW X5 Dynamic Performance Control вече се предлага и за него.

Системата BMW xDrive се радва на голяма популярност в цял свят, като повече от половината автомобили BMW вече са оборудвани с двойно задвижване. В България такива са над 80% от реализираните автомобили. През пролетта на 2014 г. общият брой на предлаганите модификации, при които променливото разпределение на мощността между предните и задните колела се осигурява от най-интелигентната система BMW xDrive надхвърля 100.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com