За пръв път в историята си Volvo прескочи 500 000 продажби

5580
За пръв път в историята си Volvo прескочи 500 000 продажби

Volvo Cars продаде 503 127 автомобила през 2015 г. Това е своеобразен рекорд, тъй като за първи път са продадени повече от половин милион автомобили в 89-годишната история на марката.

Новият рекорд в продажбите подчертава силата и устойчивостта на продължаващата оперативна и финансова трансформация на Volvo. Също така е за успеха на новата стратегия на компанията по отношение на продажбите в световен мащаб, доказани по-късно през 2015 с продажбите на новия SUV XC90.

Засега воланът остава

В проучването Future of Driving, проведено от Volvo, участие взеха над 10 000 човека от цял свят. Това е най-голямото онлайн проуч...

Volvo обявиха изключително силни търговски резултати от трите основни световни региона. Продажбите в Европа са се повишили с 10,6% за годината до 269 249, което представлява 53,5% от общия обем. Volvo в САЩ набира скорост с продажбите до 24,3% през 2015 г., за разлика от Китай, където продажбите изглеждаха по-силени в края на годината с ръст на продажбите от 11,4% през четвъртото тримесечие.

Тенденции за търговски ръст на продажбите се очаква да продължи и през 2016.

Вторият отличителен модел от гамата на Volvo - премиум седана S90 – ще се представи на обществеността по време на тазгодишния North American International Auto Show (NAIAS) в Детройт и ще излезе на пазара в САЩ през пролетта. След четири години Volvo ще са подновили цялата си моделна гама.

В следващите години Volvo ще продължи да променя позицията на марка, за да се конкурира с глобалните си съперници. Компанията ще продължи да съживява дейността си в САЩ и развива своят глобален производствен отпечатък. В средносрочен план, тя ще продължи да расте в Китай, удвои пазарния си дял в Европа и  увеличи продажбите си в световен мащаб до 800 000 коли. Ще въведе изцяло нова моделна гама, ще се вгради нова технология двигатели и ще поддържа позицията си на лидер в автомобилната безопасност в автомобилите и автономните задвижващи технологии.

Volco XC90 хибрид пристига в България

XC90 T8 Twin Engine е най-мощният и най-чист SUV в света според Volvo Cars. Генерира 407 к.с. и 640 Нм, но при разход от само 2,1 л/100...

През следващите години, по-големите 90-та и 60-та серия автомобили на Volvo ще бъдат построени по своя собствена платформа (SPA). Volvo ще приложи такава стратегия и за глобална малка кола, като представи на своя собствена компактна платформа (CMA).

В бъдеще Volvo ще укрепи позицията си на водещ световен производител на хибриди с поредица от четири и три цилиндрови хибридни двигатели, предлагащи световно конкурентна се комбинация на мощност и ниски нива на вредни емисии. 

Също така, за първи път ще разработи изцяло електрическа кола. Volvo очаква най-малко 10% от годишните й продажби в средносрочен план да бъдат електрически  превозни средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com