Как да предпазим антрето чисто от зимната мръсотия

5839
Как да предпазим антрето чисто от зимната мръсотия
Снимка: Max Vakhtbovych / Pexels

Зимата може да създаде много "неприятности" на всяка домакиня. Обикновено през зимния сезон вкарваме доста мръсотия вкъщи. Една част от нея е наистина неприятна, тъй като идва от химикалите, ползващи се за обработка на уличните настилки. Те всъщност могат да са не само неприятни, но и опасни. Това е причината вниманието към хигиената у дома през този сезон наистина да трябва да бъде заострено.

Много важно за тази цел е да поддържаме антрето достатъчно чисто. Именно то е "връзката" между дома и външния свят, така че ако не е почистено – ще внесем мръсотията вкъщи. Трябва да обърнем внимание и на постелката пред вратата. Всеки я слага пред дома си, но тя не е само за декорация. Ролята ѝ е значително по-голяма. Качеството и е много важно. Определено у дома ще влиза много по-малко мръсотия, ако постелката е изработена от такава материя, която да може бързо да поглъща влага, да абсорбира нечистотиите лесно, а също и да е лесна за почистване. Доброто качество може да бъде разпознато по това, че под нея се събира повече прах в сравнение с този отдолу.

Какъв вид портманта са подходящи за малко антре

Посещавайки приятел или роднина в дома му първото като гости, което виждаме след отварянето на вратата е именно коридора и начина, по к...

Никога не избързвайте с това да миете пода в антрето. Преди това почакайте първо да засъхне, а след това изметете или оберете всичко с прахосмукачка. Едва след това може да минете с мокър парцал, като е препоръчително и да използвате подходящ препарат, с който да пръснете по земята.

Още един съвет – който ще ви бъде от полза. Добре е да поставите някоя четка край входната врата. Направете го непременно. Използвайте я, за да сваляте мръсни неща, полепнали по обувките ви. Оставете и парцал, с помощта на който да бършете краката на кучето, преди да го вкарате за миене в банята.

Много практично най-вече за зимата би било да поставите в антрето някакъв голям съд, може би – подобен на тава, в който да поставяте обувките си, като може да сложите на дъното ѝ нещо, което обаче обезателно трябва да е изработено от абсорбираща материя. За слагане на дъното може да ползвате дори стари хартии, ако не разполагате с нещо друго, което да е абсорбиращо. Най-важното не е какво има в него, а това съдът често да бъде почистван. Ако изберете да се вслушате в този съвет, по този начин значително ще се намали разнасянето на мръсотия в дома и той ще остане много по-чист, дори и през зимата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com