Родена е Ан Хатауей

11198
Родена е Ан Хатауей
Снимка: Getty Images/Guliver

Ан прави своя дебют през 1999 г. в телевизионния сериал Get Real, но първата ѝ значима роля е в продукцията на Дисни „Дневниците на принцесата“ през 2001 г. След това тя продължава да се появява в семейни филми, сред които „Дневниците на принцесата 2“ и „Омагьосаната Ела“.

През 2005 – 2006 г. тя променя имиджа си и започва да играе в друг тип филми, като „Планината Броукбек“, Havoc, „Дяволът носи Прада“, в който си партнира с Мерил Стрийп – нейният идол, и „Да бъдеш Джейн“. Последните два филма бележат най-високия връх в нейната кариера.

Родена е Абигейл Адамс

Абигейл Смит Адамс е съпруга на втория президент на САЩ – Джон Адамс. Синът на Джон Адамс и Абигейл е шестият президент на САЩ &n...

Номинирана е за Оскар за Най-добра актриса за ролята си в „Рейчъл се омъжва“. През 2010 г. Тя изиграва ролята на Бялата кралица във филма на Тим Бъртън Алиса в страната на чудесата. Там Ан си партнира с Джони Деп и Хелена Бонам Картър. През 2012 г. изиграва Фантин във филма на Том Хупър „Клетниците“ по едноименния роман на Виктор Юго. За ролята си печели Оскар за Най-добра поддържаща актриса.

Играта на Хатауей е сравнявана с тази на Джуди Гарланд и Одри Хепбърн, която пък е любимата ѝ актриса.

Личен живот

Ан Хатауей в продължение на почти 4 години се среща с италианския бизнесмен Рафаело Фолиери, обвинен в разхищаването на 50 милиона долара, подарени от милиардера Роналд Бъркъл на фонд в помощ на католическите църкви. Ан Хатауей е съучредител на този фонд. Личните дневници на актрисата са приобщени към делото като доказателства на обвинението, но към самата актриса не са повдигнати обвинения.

Умира Янина Поражинска

Родена е на 29 септември 1888 г. в Люблин. Следва във Факултета по природни науки в Ягелонския университет в Краков. Член е на взаимноо...

Скоро след скъсването с Рафаело Фолиери, Ан започва да се среща с актьора и дизайнер на бижутерни украшения Адам Шулман. През 2011 г. двамата обявяват годежа си. На 29 септември 2012 г. те се женят в градчето Биг Сър, Калифорния. На 24 март 2016 г. им се ражда син, Джонатан Роузбанкс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХРОНИКИ:

Роден е Димитър Шойлев

Международен Ден на Земята

Родена е Шарлот Бронте

Христо Проданов става първият български алпинист, който изкачва връх Еверест

Открита е Казанлъшката гробница

Състои се премиерата на българския игрален филм "Първи урок"

Роден е Веселин Стоянов, български композитор

Атентатът в църквата "Св. Неделя"

Провежда се първият конкурс "Мис Свят"

Започва Оборищенското събрание

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Роден е Димитър Шойлев
Роден е Димитър Шойлев

На 24 април 1935 е роден Димитър Шойлев. Ортопед и травматолог Димитър Петров Шойлев е български лекар, ортопед и травматолог,...