X
 
 

Човекът се случва в общност от други хора

1721 13
Човекът се случва в общност от други хора
Това заяви социалният антрополог Харалан Александров в коментар за поредното жестоко битово убийство, този път в село Галиче.

Александров коментира сочения за убиец по рождение 17-годишен Аксел, като припомни старата поговорка, че за отглеждането на едно дете е необходимо цяло село - именно защото личността се формира, а не се раждаш като оформен характер.

Експертът даде интересно научно обяснение за липсата на човечност в хора като Аксел - хората имат огледални неврони, чрез които може да проявяваме емпатия така, както всички висши бозайници. Въпросът е, че при някои хора тези неврони не сработват - и причините следва да се търсят, както и да се лекуват, ако е възможно.

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври 5 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  И наистина зашо да не се проведе дЪмократичен дебат за възстановяването на смъртното наказание и възстановяването на трудово/възпитателните общежития. Мнението на ес трябва да бъде просто като един дразнещ шум и нищо повече. Ами да ни изключат бе. Що не изключват Полша например ? Хахахаха Или Унгария ? Не просто ес направи групата на борисов бойко ДОСТА Богата и до тук. Е , как бойкоборисовци , пъ виж още ›› к и курнелиониновци няма да защитават ес. Единият Свръхбогат , а другата и се иска и усеща възможниости . Не , че сега не е богата ама тогава ЩЕ Е НАЙ НАЙ НАЙ.НАЙ
 • Октомври 5.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Да действително нинова прояви някаква твърдост пред либералните ПЕСОВЕ , за вавилонската истамбулска харта ама то същото е валидно и за борисов бойко на държавно ниво. Ама това , че враждебно либерално нпо се прескача едно върху друго това , че ОБЛЪЧАВАТ ДЕНОНОЩНО ами няма проблеми нали. Това се случва нали след 5 год участие на някакви самонарекли се патриоти орки като балевски и каракачанов и от виж още ›› 2 и на атака със сидеров. Уникално нали ?
  : 0 !
 • Октомври 4 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Не съм съгласен с 2.3. Категорично Вижте сега Демократичното Т.В.О. ЩЕ ПРЕВЪЗПИТА ВСЕКИ И ВСЯКОЯ СТИГА Другарят Стомана ДА ГО управлява и да е здрав организма на превъзпитаващият се, превъзпитаващата се.. А конкретно за този изверг и за подобните да в Конституцията няма смъртно наказание , но то може да се възстанови с изменение на Конституцията. И за такива да се преосъдят отново и на това наказа виж още ›› ние. Но ,дали компания не е целесъобразно на подобните на този да правят и техните социални ЯТАЦИ ?
 • д-р Михайлов виден Драгалевски психиатър 3 д-р Михайлов виден Драгалевски психиатър преди 1 месец Профил на трол?
  И понеже цялото общество говори за социализация на малцинства, които в повечето случаи включват психопати, аз съм на мнение, че не може тези хора да бъдат приобщени към обществото и да бъдат социализирани, поради простата причина, че са завършени психопати. Те просто нямат мозъчен субстрат, за да може да им се въздейства по някакъв начин и да им се изградят някакъв тип ценности“
 • психологически анализ 3.1 психологически анализ преди 1 месец Профил на трол?
  Психопатът е особен тип „крив“ човек, неговата основна жизнена линия се върти около задоволяване на потребности – хранителни , жизнени, сексуални и т.н. Ако на психопата му се яде, той трябва непременно да яде. Ако вие носите храна, може да ви убие, да вземе храната, да се наяде и да си тръгне. Ако съответно му се спи, а вие му пречите, той е склонен да ви пребие, защото иска да спи. Ако има сексу виж още ›› ален нагон, склонен е да малтретира който срещне, за да може да го задоволи. Общо взето, става въпрос за липса на каквато и да е психична дейност, на емпатия и на мислене при тези хора. Те са първични, с късосъединителни реакции и общо взето, както Фройд ги е обрисувал, жизненият им цикъл се върти около нагон, задоволяване, нагон, задоволяване…без много премисляне.
  : 0 !
 • Ал;ьоууу...антропологаааа...да ти отворя очитеее... 3.2 Ал;ьоууу...антропологаааа...да ти отворя очитеее... преди 1 месец Профил на трол?
  Друг характерен белег на психопата е, че той не търпи отказ. „Той държи на пълно подчинение на набелязаните от него жертви, за да може да си задоволи нагона. И както се казва, психопат не се става за един ден. Нашето общество изгради тези психопати в продължение на 30 години. От една страна, поощрявайки криминалния тип на поведение поради липсата на адекватни наказания при извършване на този тип д виж още ›› ействия, и от друга страна – чрез тоталната изолация и капсулация, която обществото налага на такъв тип хора, и то по обясними причини".
  : 0 !
 • Соросоидният дебилизЪм е вреден!!! 3.3 Соросоидният дебилизЪм е вреден!!! преди 1 месец Профил на трол?
  Страхът е основната движеща сила при психопатите. „Те имат страх единствено за собствения си живот. По никакъв друг начин не може да бъде застрашен, защото е агресивен ,безскрупулен, арогантен и т.н. Ако държавата държи да се справи с психопатите, с всичките им форми и прояви, трябва, колкото и брутално да звучи, да въведе смъртното наказание, което да има превантивна мярка. Тоест, човек да има ст виж още ›› рах, че ако отнеме живот, ще му бъде отнет живота и на него. Само тогава може нещата да станат поправими. Да не говорим, че институциите изобщо нехаят. Човекът в Галиче има три криминални тежки прояви – пребил е до смърт възрастен човек, пребил е полицай (ако беше нормална държава, полицаят щеше да го застреля още при посягане), и кулминацията – убитата и изнасилена жертва“.
  : 0 !
 • Извършителят на туй гнусно престъпление е ПОЖИЗНЕН ПСИХОПАТ!!! 3.4 Извършителят на туй гнусно престъпление е ПОЖИЗНЕН ПСИХОПАТ!!! преди 1 месец Профил на трол?
  Няма как да накараш един човек, който не може да мисли – да мисли, и да си даде равносметка какво е направил. Напротив, престоят в затвора ще го озлоби още повече и той ще излезе още по-завършен психопат, отколкото е бил преди това“!!!!!!!
  : 0 !
 • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Тоя е изключително гнусен соросоид. Човек се случва след като мъж човек изч*ка човек жена , същата зачене и износи плода 9 месеца. Случва се човек. Това пряко не зависи от никаква среда и отговорноста ВИНАГИ Е ПЕРСОНАЛНА. Има и едно положение на групова отговорност , но и така Отговорноста и вината конкретна винаги е персонална. Без значение за какво.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Абсолютно вярно , че личноста се формира , а не се раждаш с нея , но и това не е съвсем така независимо , че е вярно.Не мога да обянсявам сега това , но Квантовата физика НАПЪЛНО ОБОРВА ТОВА н*щожество. И още нещо Квантовата физика оборва и борисов бойко и ивайло ачев и цветанка ризова и ангела меркел и христо стоичков даже.
  : 1 !
 • Октомври 2.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Да не може да се лепи вината на всички цигани , разбира се така е. Обаче вече 30 год тоя на снимката/подобните дрънкат врели некипели , защото за това са наети. Зашото Държавна политика е НЕ ДА СЕ ТОЛЕРИРАТ циганите , а САМО НАЙ ПРОПАДНАЛИТЕ ЕЛЕМЕНТИ СРЕД ТЯХ И КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ ДА СТАВАТ ТАКИВА.
  : 1 !
 • рече и отсече! 2.3 рече и отсече! преди 1 месец Профил на трол?
  Завършените психопати, като този циганин в село Галиче, са непоправими.
  : 0 !
 • Бахти антропологичния КРОМАНьонец 1 Бахти антропологичния КРОМАНьонец преди 1 месец Профил на трол?
  антрополог,ихтиолог,маймунолог...и тоя МУНЧО търси колективната безотговорност за едно циганско село...когато търсиш под вола теле и не искаш да накажеш конкретния изпълнител на това зловещо убийство започваш да блещиш СОРОСОИДНИ глупости и да бягаш по тъча,че селото е БЛЯ...БЛЯ..БЛЯ...!!!